wmaraci reklam

Android’in Kullanım Oranı Windows’u Sollayabilir

Google’ı sunduğu servisleriyle sevin veya sevmeyin ama bu adamları kabul edin. Bundan 5 yıl kadar önce Google’ın mobil işletim sistemi Android’in dünyanın en popüler işletim sistemi olan Windows’a kafa tutacağını söylemiş olsaydım, şeytan niyetine taşlanırdım. Bugün bunu editörünüz olarak ben değil, Statcounter söylüyor. 

StatCounter, 2017 Şubat ayı için işletim sistemleri ve internet kullanımıyla ilgili olarak bir rapor hazırladı. Raporun rengarenk çizgilerinden ve yazının başlığından da  tahmin edebileceğiniz üzere Windows artık Android’in soğuk nefesini ensesinde hissetmeye her şeyden daha yakın.

Windows’un tüm dünyada kullanım oranı %38.6 olarak rapora yansırken, Android’in tüm dünyada kullanım oranı %37.4 olarak görünüyor. Buna mobil trendlerin her gün yükselerek katlanması ve yakında telefonu bozulacak Bakkal Nuri Amca ile Ayşen Teyze’nin de Android cihazla eve geri döneceği acımasız gerçeğini ekleyecek olursak, Windows yakın bir süre sonra dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi unvanını Android’e kaptıracak ve uzun yıllar boyunca da geri almayacak.

Ya bu raporlar hep fasa fiso onlar dünya çapını baz alıyor” diyenler için son bir hatırlatma; Android ile Microsoft’un OS savaşları geçtiğimiz sene 2016 Mayıs’ı itibariyle sona erdi. Android işletim sistemi geçtiğimiz seneden bu yana en çok kullanılan işletim sistemi.

Android’in bu hırçın ama engellenemez yükselişi hakkında sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al