wmaraci reklam

Apple, Amazon ve Google Gibi Şirketler Saniyede Ne Kadar Kazanıyor?

Baştan söyleyeyim, bu konu gerçekten fakir olarak bizlerin çenesini yoran bir konu olacak. Dünyaca ünlü şirketlerin gelirlerinin bazen ülkelerin ekonomileriyle kapıştığını muhakkak duymuşsunuzdur. Apple, Amazon ve Google gibi dünyaya çivi çakan şirketler bunların başını çekiyor. Peki,dünyaca ünlü şirketler saniyede ne kadar kazanıyor dersiniz?

Fakirin çenesini yormak isteyen bir şirket olarak Clerandon London bizler için kendini ateşe atmış ve günümüzün en büyük şirketlerinin saniyede ne kadar kazandığın gösteren çok şık bir internet sitesi hazırlamış. Fakat biliyorsunuz ki dünyada inanılmaz bir denge var. Dünyaca ünlü bazı şirketler her saniye binlerce doları cebe atarken, Twitter gibi her saniye bir öküz parası kaybeden şirketler de var. Sanal aracımız, popüler olarak tanınan ve her saniye zarar eden şirketlere de yer vererek sanırım bizlere ”Bakın olm, beterin beteri var!” demek istemiş olabilir.

Aracın en dikkat çekici yanı ise kendi gelirinizi dev şirketlerinkiyle karşılaştırma şansı sunması olmuş. Tabii ejderya gibi şirketlerin gelirleri karşısında bizlerin aldığı fareli köyün bireyi kazançların pek boy ölçüşemediği aşikar. Aracın ne derece sağlıklı çalıştığını denemek adına sembolik olarak $10.000 maaş girdisi verdiğimde, büyük şirketlere kıyasla saniyede $0,0004 kazandığım acı gerçeğini tokat gibi yüzüme vurdu. (10 bin dolar kazanmadığım gerçeği ise tuşlara dokunurken bir yandan içimi gıdıklamaya devam ediyor.)

Dikkat çekici birkaç rakama değinmek gerekirse Apple en karlı şirket konumunda yer alıyor. Apple her dakika $869,000 kazanıyor. Beterin beteri konumunda olan Twitter’ın ise her dakika zararı $869.24 görünüyor. Dünyaca ünlü şirketler olarak Snapchat, Spotify, Tesla ve Uber’in her saniye para kaybeden şirketler safında olduğunu söyleyebiliriz.

Zaten her şeyi anlattık ama eminim ki bu eğlenceli araca ve bol sıfırlı rakamlara göz atmak isteyeceksinizdir. Ayrıca kendi maaşınıza oranla gelirinizi kıyaslamayı da unutmayın :)

❱❱ Earnings Per Second

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al