wmaraci reklam

Apple’ın Kurucu Ortağı Steve Wozniak, Yeni Projesiyle Programlama Öğretecek

Apple markasının varoluş çizgisinde hep önemli bir yer tutan Steve Wozniak, yeni projesi Woz-U ile birlikte herkese programlama öğretmeyi hedefliyor. Geliştirdiği yeni eğitim portalı sayesinde Wozniak uygun fiyatlı eğitim paketleriyle çevrimiçi olarak programlama dersi verecek.

Wozniak’ın Woz-U eğitim akademisi programlamaya başlayan ve başlamak isteyen herkesin “Ben yapamam, bu işler bana göre değil.” Algısını kırmak üzerine yoğunlaşıyor. Wozniak’ın ön planda olduğu akademi, her yıl tonlarca borca girerek katılınan kolejlere bir alternatif olabileceğini ifade ediyor. Henüz başlangıç aşamasında yapılandırılan eğitim platformu şimdilik yalnızca Yazılım Geliştirme ve Bilgisayar Destek Uzmanı eğitim programlarını sunuyor. Fakat platformun kemikleşmeye başlamasıyla birlikte Woz-U’nun daha birçok alanda eğitim vereceği ön görülüyor.

Woz-U girişimindeki eğitimler ilk aşamada İngilizce bilen kullanıcılara hitap edecek. Fiyatlar konusunda bilgi almak için ise projenin internet sitesine giriş yapıp gerekli bilgileri sunduktan sonra operatörün sizi arayıp görüşmesi gerekiyor. Anlayacağınız Woz-U’nun kapısı şimdilik global öğrencilere kapalı görünüyor. İlerleyen günlerde ise Woz-U’nun global öğrenciler için etkin adımlar atacağı düşünülüyor.

Geliştirilen platform ile ABD’nin seçim sonrasında yaşanan işsizlik krizine de alternatif bir çare üretme çabasını göz ardı etmemek lazım. Woz’a göre henüz emekleme döneminde olan AI teknolojisi yakın gelecekte birçok iş kolu çalışanını işsiz kalmakla tehdit ediyor. Programala ve yazılım dilleri alanında yapılan kariyerler ise AI’nın düşmanı olmak yerine AI ile ittifak olmak anlamına geliyor.

Önümüzdeki günlerde Woz-U’ya dair ülkemize ilişkin yaşanacak güncellemeleri sizinle mutlaka paylaşacağız. Woz Reyizin yeni projesi hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al