wmaraci reklam

Apple’ın Piyasa Değeri Artık 1 Trilyon Dolar!

Bugün, en az yıldırım şelalesi ve beyaz gökkuşağı olayları kadar ender bir olay yaşandı. Teknoloji devi Apple, piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan ilk halka açık şirket olmayı başardı ve tarihin sayfalarındaki yerini sağlama aldı. Piyasa değeri bir süredir 900 milyar doların üstünde olan şirket ve ekonomi dünyası için böylece 1 trilyon dolar kilometre taşına ulaşılmış oldu.

Apple, 900 milyar doların üstündeki piyasa değeriyle, 1 trilyon dolara ulaşması beklenen en olası şirketti. Pazartesi günü şirketin hisse senedi değerinin 191 dolardan 200 dolar seviyesine çıkmasıyla, 1 trilyon dolar hedefi de gerçeklik kazanmayı başardı. Bugün ABD’de borsaların açılmasıyla 205 dolardan işlem gören Apple’ın hisseleri kısa sürede 206 doların üstüne çıkmayı başardı. 207 dolar değerinin yakalanmasıyla, Apple resmen tarihin ilk 1 trilyon dolarlık halka açık şirketi olmayı başardı. Birçok ülkeden daha değerli bir şirket haline gelen Apple için bunun ne denli önemli olduğunu anlatmaya sanırım gerek yoktur.

Apple şu an için trilyonluk zirvenin tadını tek başına çıkaracak ancak Microsoft’un başarılı atılımları beklenen sonucu verirse kısa süre sonra Microsoft zirvedeki Apple’a arkadaşlık edebilir. Microsoft yıl içindeki değerini 662 milyar dolardan 815 milyar dolara çıkartarak hali hazırda sağlam bir başarıya imza attı. Microsoft’un başarılı yükselişinin ardında ise Azure bulut platformu ve şirketin üçüncü CEO’su Satya Nadella var. Satya Nadella döneminde ilk defa 500 milyar dolar değerini yakalayan Microsoft, yıl içinde değerini yüzde 44 oranında arttırarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

Zirve şu an için kesinlikle Apple’ın fakat uzun vadede kendisine arkadaşlık edecek şirketlerin ayyuka çıkması son derece olası.

Sizce Apple 1 trilyonluk zirve değerini korumayı başaracak mı? Dahası Microsoft’un 1 trilyonluk değere erişebileceğine inanıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al