wmaraci reklam

Apple'ın Yeni Yayınladığı Açık Kaynak Programlama Dili: Pkl

Teknoloji devi Apple, yaptığı bir açıklama ile Pkl adını verdiği açık kaynak kodlu yazılım dili yayınladı. Şirketin uzun süredir kendi departmanlarında kullandığı ve geliştirdiği yazılım dili Pkl, her ne kadar merak ediliyor olsa da kapalı kapılar arkasında kullanılıyordu. Fakat Apple, aldığı bir karar ile yeni yazılım dilini herkesin kullanımına sundu. Üstelik şirketin yeni yazılım diline olan inancı tam. Zira Apple, Pkl’yi yeni nesil bir dil olarak tanımlıyor.

Pkl Özellikleri

Günümüzde birçok yazılım dilinin adım adım yazılan talimatlarla kullanılabildiğini söyleyen Apple, geliştiricilere kolaylık sağlaması adına bunu tamamen geliştirmiş. JSON benzeri bir anahtar-değer formatını kullanan PkI, yazılımcılara istediklerini tek tek yazmak yerine asıl istediklerini belirterek çalışma imkanı sunuyor. Kolay bir kullanım ve öğrenime sahip olan yeni yazılım dili, veri gizliliği ve güvenliğini asıl öncelik olarak belirlemiş. Apple’a göre Pkl, çok yönlü bir dil ve bu dil ile yapılabileceklerin bir sınırı bulunmuyor.

iOS 7 Untethered Jailbreak Çıktı!
İlginizi Çekebilir!

iOS 7 Untethered Jailbreak Çıktı!

Bir çok iPhone kullanıcısı bu habere eminim en az benim kadar sevinecektir. Ayrıca Untethered olması da ayrı bir mutluluk katıyor diyebilirim. :) evasi0n tarafından yayınlanan iOS7 Jailbreak sayfası için ve detaylı bilgi için buraya ...

Pkl Editörü

Apple, kendi yazılım dili Swift için IDE olarak XCode platformunu zorunlu kılsa da Pkl için ayrı bir editör geliştirmiş. XCode aksine sadece Apple işletim sistemlerinde değil, Windows işletim sisteminde de çalışan Pkl editörü, klasik dizimler, sınıflar ve fonksiyonlar da destekliyor. Ayrıca editörde yazılan uygulamalar, YAML, JSON ve XML formatına da dönüştürülebiliyor. Ayrıca editörün içinde Apple tarafından yayınlanan geniş bir kütüphane de yer alıyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al