wmaraci reklam

Apple, Makine Öğrenimi Konulu Blogunu Yayına Aldı

Dolaptaki mutfak robotumuzun 10 sene sonra yapay zeka yardımıyla yemek yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Lakin Apple bu pazarın içinde yer almaya başladığına göre, ufukta bizi heyecan verici yenilikler bekliyor olabilir. Apple uzun bir aradan sonra bugün, yeni ve niş bir blogu yayına aldı; Machine Learning Journal / Makine Öğrenimi Günlüğü.

Machine Learning yani Makine Öğrenimi konusuna odaklanacak yeni Apple blogunun içeriği, Apple’ın yazılım mühendislerinin AI ve Makine Öğrenimi üzerine yaptıkları paylaşımlarından oluşacak. Mühendisler, Makine Öğrenimi Günlüğü sayesinde dokümanlarını, araştırmalarını ve inovasyonlarını bu alana ilgi duyan Apple kullanıcıları ve geliştiricileriyle paylaşacak.

Yalnız sakın Apple blog açtı hemen okuyalım gibi bir hava oluşturmuş olmayalım. Blog’un ilk içeriğine göre bu blogun sıkı takipçisi olmanız için İngilizce bilmenizin ve Makine Öğrenimi alanına çok yakın ilgi duyuyor olmanız gerekecek. Üstelik blogun yayınlarının araştırma ve teori bazlı içeriklerden oluşacak gibi duruyor. Zira yayınlanan ilk içerik bu alana ilgi duyan herkese seslenmekten oldukça uzak bir dille kaleme alınmış. 

Blogun zaman damgası seçeneğine bakacak olursak, Apple’ın bu blogunu çok sık güncellemeyeceği çıkarımını da yapabiliriz. Makine Öğrenimi konusunda “kutu gibi şirket” tavrını bozarak halkla kaynaşmaya çalışan Apple, ilk blog yazısında Makine Öğrenimine ilgi duyan kullanıcıların kendilerinden isteklerini, sorularını, deneyimlerini ve varsa ipuçlarını paylaşmasını da istemiş.

Apple’ın bu alanda açtığı yeni bir blog sizin ne kadar ilginizi çekmeyi başarır bilemiyorum ancak bu alanla yakından ilgiliyseniz, Apple’ın Makine Öğrenimi blogunu yakın takibe alsanız iyi edersiniz. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al