wmaraci reklam

Arama Motorunun Önünüzü Tıkamayacağı İçerikler Üretin

Rakip analizi yaparken, dünyanın en büyük siteleri olan arama motorlarını da hesaba katmayı unutmamalıyız. Çünkü rekabet bizim için asla avantajlı yürümeyecektir. Bu nedenle de yeni bir site üzerine çalışmaya başladığımızda Google ya da Bing gibi arama motorları önümüzü tıkayacak mı bir gözlememiz gerekiyor.

Arama motorlarının yolumuza taş koyması, algoritma değişiklikleriyle doğrudan alakalı değil. Öyle olsaydı bu çok alışılageldik bir yazı olurdu değil mi? Durum bundan biraz daha farklı ve o kadar da yüzeysel bir yaklaşım değil. İçerik ve sayfalarımızdaysa ekstra öngörülü davranmamızı gerektiriyor. Gelin öncelikle Google ve benzeri arama motorlarının çıkaracağı hangi engellerden bahsettiğimizi işleyerek başlayalım.

Bize Trafik Vermeye Çok Meraklı Değiller

Ellerinden geldiğince, trafiği kendi sitelerinde tutmak istiyorlar. Bunun için de sonuç sayfalarını yeniden yapılandırıyor ve değişikliklere tabii tutuyorlar. Örneğin Google, güncel Dolar kurunu gösterirken, sonuçlara yine kendi platformu olan YouTube’dan bol bol bağlantı bırakıyor. Bununla da kalmıyor, sağ tarafta Wikipedia.org gibi platformlardan aldığı verileri yerleştiriyor.

Kısadan hisse, bugün pek çok internet sitesi türü başta Google ile rekabete girdiği bir yayın hayatına başlıyor. Bu gerçekten de zor ve meşakkatli bir süreç. Çünkü bir arama motoru olan bu platformlar, insanlara aradıkları sonuçları biz internet sitesi sahiplerine ihtiyaç duymadan gösterebiliyor. Bu kurallarda oynamayanlaraysa algoritmada cezalar keserek geriye düşürüyor.

Diğer bir yandan özelliklerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Harita lokasyonları, eğlence içerikleri, kişisel bilgiler, reklamlar derken sonuç sayfasında yukarılarda görünmek pek çok kategori için neredeyse imkânsız hale geldi. Google üst kısımlarda arama yapan kullanıcıların da pek çok arayışına yanıt verdiği için, kullanıcılar aşağılarda kalan siteleri ziyaret etme ihtiyacı da hissetmiyorlar doğal olarak.

Hosting Seçimi SEO Performansını Etkiler mi?
İlginizi Çekebilir!

Hosting Seçimi SEO Performansını Etkiler mi?

Bir web sitesinin başarısı, sadece içeriğinin kalitesi veya tasarımının estetiği ile sınırlı değildir. Altta yatan teknik altyapı da en az onlar kadar önemlidir. İşte bu noktada, hosting devreye girer. Hosting hizmeti, bir web sitesi...

Ne Yapabiliriz?

Google’ın henüz özellik olarak sonuç sayfalarına yerleştirmediği içerik türlerini tercih etmek elbette bir şans tanıyacaktır. Ancak yapabileceklerimiz bunlarla da sınırlı değil. Öngörü, en büyük silahımız. Herhangi bir noktada, arama motorlarının sitemize yönlendireceği kullanıcıları kesmeyeceği başlıkları belirlemeli ve bunlar üzerine çalışmalar yürütmeliyiz.

Bu da kısa bilgiler içeren postlardansa, uzun ve detaylı başlıklarda, alanının önemli içeriklerini üretebilmekten de geçiyor. Yani bir içerik siteniz varsa, geniş içerikler oluşturmaya hazır olun. Çünkü yükselişin anahtarı pek çok yazımızda da hatırlattığımız gibi üstün içeriklerden geçiyor.

Web'de Başarı Gün Geçtikçe Zorlaşıyor

Tüm bu bilgilerin ışığında internet sitelerinin başarıya ulaşma şansının da gün geçtikçe azaldığını söylemeden edemeyeceğim. Dikkat edilmesi gereken noktalar gün geçtikçe artıyor ve trafiğe ulaşmak da aynı hızda zorlaşıyor. Artık şansın yüzümüze gülmesi için sarf etmemiz gereken emek, geçmişte olduğundan çok ama çok daha fazla. Elbette bu pes etmek için bir sebep değil, ancak kararlarımızı bir daha gözden geçirebiliriz. Eğer internet sitelerimiz başarılı olsun istiyorsak, daha çetin mücadelelere de hazır olmalıyız ve gerçekten doğru bir planlamayla yola çıkmalıyız.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.6 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al