wmaraci reklam

Artık Kolunuza da Reklam Alabilirsiniz!

Ferrari’nin, Facebook’un reklam için harcama yaptığı bu diyarlarda sizi bizi reklamsız kaldığımızda harcarlar arkadaşlar. Peki verebileceğiniz veya alabileceğiniz en ilginç reklam türüyle tanıştınız mı? Reklam alanı sahipleriyle reklam verenleri bir araya getiren Spacewolff isimli bir girişim üzerinden artık kolunuzun ön ve arka kısmını reklam alanı olarak kullanabilirsiniz.

Tahmin edebileceğiniz üzere Spacewolff bir reklam arabulucu girişimi. Dergi, asansör, balkon ve billboard gibi reklam alanına sahip olan reklam alanlar ve reklam verenleri bir arada buluşturmayı, kucaklaştırmayı hedefliyor. Spacewolff’u bir girişim yapan yüzü ise bunlardan ziyade tişört, pod-cast yayını gibi alışılagelmemiş reklam olanaklarını sunması. Markanın sosyal medyada kısa sürede yankı bulan yeni reklam modeli ise Black Mirror dizisini aratmıyor.

Spacewolff’ün sitesinde beliren “Markınızı birinin koluna dövme yaptırın” seçeneği gerçek bir insanla anlaşarak markanızın dövmesini yaptırma olanağı sunuyor. Platformun reklam seçeneği şimdilik ön ve arka kol olarak belirlenmiş. Koluna reklam alan ilk kişi ise Spacewolff’un kurucu ortağı ve yeni reklam modelinin mucidi olan Marry Wolff.

Marry Wolf’ün ilanında kolunun hangi bölümüne markanızın reklamını yapabileceğiniz, fiyat ve Marry’nin günlük rutini açıklaması yer alıyor. Marry, hangi günlerde kolunun (bir nevi reklam alanının) görülebileceğini de belirtmiş.) Hanım ablamızın koluna ön bilek kısmına reklam vermek için 10 bin 500 dolar, kolunun iç kısmındaki büyük reklam alanı değerlendirmek için ise 57 bin 750 dolar ödemeniz gerekiyor.

Girişimi için harika bir PR çalışması yapan Marry’nin kurucu ortağı olduğu girişimi Product Hunt’ın kurucusu Ryan Hoover’ın dikkatini çekince, Hoover reklam alanı için henüz talep almadığını sormuş. Marry ise şimdilik bir başvuru almadığını ancak gelen talepleri değerlendireceği yönünde yanıt vermiş.

Marry’e yöneltilen bir başka ilginç ve haklı soru ise reklam alanı biri aldıktan birkaç gün sonra ölürse ne olacağı ve iade yapılıp yapılmayacağı sorulmuş. Marry henüz bu konuyu düşünmediklerini ancak reklam veren haklarını korumak için göz önüne alması gereken bir detay olduğunu belirtmiş. Hem dövmesi olan bir kişi öldüğünde bunun daha büyük bir PR değeri olacağı büyük bir gerçek.

Dünya ne kadar ilginç bir yer haline geliyor bilemem ancak Spacewolff’un gelmiş geçmiş en iyi PR çalışmalarından birine imza attığını kabul etmeliyiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al