wmaraci reklam

Backlink Satarken Dikkat Etmeniz gerekenler

İnternet sitesi sahiplerinin gelir kalemlerine göz atarsak önemli kaynaklardan birisini backlink satışlarının oluşturduğunu gözlemleyebiliriz. Peki, “Sattım gitti!” demekle bitiyor mu?

Baştan belirtelim, sadece satarken verdiklerimiz değil, içeriklerimizde barındırdığımız dış bağlantılar da site sağlıklarımız ve arama motoru optimizasyon çalışmalarımız için çok önemli. Fazlası da, azı da, yanlışı da, kırığı da sorun oluşturabildiği için genellikle dikkatli olmanın önemli olduğu bir alan olduğunu söylemek mümkün. Özellikle karşılığında bir ödeme aldığımızda dikkatsizliğin oluşması da daha doğal olabiliyor. Elbette bu bir ticaret ve alım yapan müşteri kadar, satış yapan bizlerin de söz hakkı bulunuyor. Kime satış yapacağımız tamamen bizim tercihimiz. Bunu daha ilk aşamada şart olarak belirtmemizde fayda var. Gelin dikkat etmeniz gereken önemli başlıklardan bahsedelim.

İllegal Değilsen, Geçit Verme

Sitenizde illegal bir unsur bulunmuyorsa, bulunan sitelerin de reklamını almayın. İki ayrı ekosistem söz konusu ve bırakalım öyle kalsınlar. Bu gerek kullanıcılarımız, gerekse arama motorları için daha sağlıklı olanı. Aralarında yaşanan bağlantı akışlarından kimin zararla ayrılacağını kestirmek çok zor ve risk almaya hiç gerek yok. Bu konu oldukça basit, satış başlığınızda belirteceğiniz küçük bir şartla çözülebilir.

SEO Nedir?
İlginizi Çekebilir!

SEO Nedir?

SEO, başta Google olmak üzere tüm arama motorları üzerinde iyileştirme çalışmalarını kapsar. Arama motorları aracılığıyla web sitenizin trafiğini artırmayı hedefleyen SEO çalışmaları, birçok teknik ve yöntemle gerçekleşir. ...

Özgünlük Bu Noktada da Önemli

Sitenizde, diğer sitelerin de yayımladığı bir metni yayımlamak pek hoş değil. Bu nedenle özgün metin talep ettiğinizi müşterilerinize mutlaka belirtin. Hatta bunun onun da daha çok verim almasına olanak sağlayacağını söyleyerek onu da teşvik edin. Sonuçta müşterinize ne kadar çok fayda sağlayabiliyorsanız, fiyatınız da o kadar yükselecektir. Dolayısıyla verimli olmaktan hiçbir zaman çekinmeyin ve verimli olabileceğiniz yönlerinizle müşterilerinizi teşvik edin. İşte özgünlük de her site sahibi için bu verimli noktalardan birisi olarak sayılabilir.

Fiyat Politikanızda Özgüvenli Olun

Fiziksel sektörlerin aksine, bağlantı satma hususunda arz talep dengeleri biraz daha farklı çalışabiliyor. Bu alanda sürümden kazanmak hiç ama hiç mantıklı değil. Sattığımız bağlantılar ve genel içeriğe olan oranlarının yoğunluğu sitelerimizin trafiğini doğrudan etkileyebilir. Ayrıca fiyatlarımızı belirli bir noktada tuttuğumuzda müşteri kalitemiz de doğru oranlı bir şekilde yükselecektir. Unutmamaya özen gösterin, fiyat politikanızda özgüvenli olmanız, satış kotaları belirlemeniz, şartlarınızın olması size duyulan güveni de beraberinde getirecektir. Bu noktadan sonra sizinle çalışmak isteyen müşterilerden daha çok memnun kalacaksınız, bu onlar için de geçerli olacağı için sizinle daha çok ticaret yapmak isteyecekler.

Kategorik Uyuma Önem Verin

Bu da hem müşterinize, hem de size katkı sağlayacak konulardan birisi. Aynı zamanda sitenizin genel sağlığı için de oldukça önemli. Satış yapacağınız siteyle kategorilerinizin uymasına, benzer yollarda ilerlemenize değer verin. Spor sitesinde, diyet kategorili bir sağlık sitesinin reklamı doğal olacakken; bir oyun sitesinde, anneliğe dayalı bir sitenin reklamının yapaylığı göze batacaktır. Bu göze batış hem kullanıcılarını olumsuz etkileyecektir, hem de arama motorlarının gözündeki imajınızı sarsacağı için trafiğinizin düşüş eğilimi göstermesine neden olacaktır.

Sizin “Ben bu şartı arıyorum” dediğiniz noktalar var mı? Daha çok alıcı rolde misiniz, satıcı mı? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al