wmaraci reklam

Bir Çağın Daha Sonu: Del.icio.us Kapanıyor!

15 senedir yayında olan tüm dünyanın en köklü sosyal imleme platformu Del.icio.us için yolun sonu göründü. 15 yıllık yayın hayatının sonuna gelen Del.icio.us, aynı alanda servis veren Pinboard isimli bir başka servis tarafından satın alındı. Pinboard’un Del.icio.us’u satın almak istemesinin nedeniyse oldukça açık. Pinboard, en güçlü rakibini ortadan kaldırmak ve Del.icio.us’u tarihin karanlık sayfalarının ardına göndermek istiyor. 

Yapılan resmi açıklamaya göre Del.icio.us’un fişi 15 Haziran’da çekilecek. 15 Haziran’dan sonra internet sitesi bir süreliğine daha içeriklerin görüntülenebilmesi için açık tutulacak ancak kullanıcılar yeni içerikler paylaşamayacak. Daha sonraki aşamadaysa Del.icio.us tümüyle sonsuzluğa uğurlanacak. 

Pinboard servisinin kurucusu Maciej Cegłowski’nin doğrulamasına göre zamanının parlayan yıldızı Del.icio.us’un satış bedeli sadece 35 bin dolar olarak belirlenmiş. Pinboard, Del.icio.us’u satın alarak en büyük rakibini ortadan kaldıracağı gibi bu hamlesiyle yeni gelir kapılarını da aralamış olacak. Zira, Del.icio.us hizmetlerini ücretsiz olarak sunarken, Pinboard sezonluk (yıllık) 11 dolar hesap servis bedeli ile sunuyor.

Ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse; Delicious için bu bir ilk değil çünkü yayın hayatı boyunca toplamda 5 kere satıldı. ilk defa 15 ile 30 milyon dolar arası bir teklifle Delicious’ı Yahoo satın almış, yönetim açısından yaşanan sıkıntılar nedeniyele birkaç yıl sonra Chad Hurley ve Steve Chen’in sahibi olduğu AVOS System’e satılmıştı. AVOS System, Delicious’u Science Inc’ye satmış ve son olarak 2016 yılında Delicious Media tarafından satın alınmıştı. 

Geldiğimiz son aşamada Delicious’ın nihai sahibi 35 bin dolar bedeli ödeyerek servisi satın alan -son sahibi- Pinboard oldu.

Güle Güle Delicious… Delicious’ı nasıl bilirdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al