wmaraci reklam

Bir SEO Taktiği Olarak PATLAMA Yakalamak

Bu yazımızda bazı arama motoru optimizasyonu uzmanlarının kızabileceği bir taktiği sizlerle paylaşacağız. Buna kızacak olmalarının nedeni tabii ki kilit tavsiyeler veriyor olmamız ve ekmekleriyle oynamamız falan değil. Herkes bilgi paylaşımında şeffaflığı sever, ancak bize katılmıyor olmaları büyük bir ihtimal.

Öncelikle bu SEO uzmanlarının niçin bu tavsiyemize katılmadıklarını söyleyelim. Daha önceki yazılarımızda da tekrarladığımız gibi SEO, bir tecrübeler bütünüdür. Bu tecrübelerin kazanılmasında başarılı hareketler kadar, başarısız olanların da payı bulunmakta. Özellikle çoğu uzman, geçmişte yaptıkları hataları tekrarlamadıklarında sürecin doğal olarak olumlu ilerleyebildiğini deneyimliyor. İşte şimdi paylaşacağımız tavsiyemiz, onlar için epey gri noktalarda ve riskli olabileceklerini kabul etmek lazım. Ancak yazıya bir şans verirseniz nedenini de, ne olduğunu da anlatmaya çalışalım.

Nedir Bu PATLAMA Yakalamak?

Kısa süreli de olsa gündem oluşturan başlıklar dikkatinizi çekiyor değil mi? Bir anda her yerde adından konuşulduğunu, hakkında haberler yapıldığını gördüğümüz çeşitli maddeler oluyor. İşte patlama yakalamak tam olarak bu. Örnek vermek gerekirse, EBA sisteminin ilk ortaya çıktığı dönemi düşünelim. Sistemin internet adresi dahi çoğu insan tarafından bilinmiyordu ancak ulusal haber sitelerinden tutun da YouTube kanallarına kadar her yerde hakkında içerikler üretilmeye başlandı. Düşünecek olursa haberini yapan ulusal haber sitelerinin birçoğu, kurulan bu yepyeni platformdan çok daha otoriter sayfalara ve alan adlarına sahip. Ancak buna rağmen arama motoru burada gündemin işaret ettiği adresin ne olduğunu kolayca fark ediyor ve yapılan aramaların bu siteye çıkmasını sağlıyor. İşte ‘patlama yakalama’ taktiğinde hedefimiz tam da bu.

Yeni ortaya koyduğumuz bir yazılımın, açtığımız bir platformun gündem yaratıcı bir şekilde, kısa dönemli ancak yüksek bir bütçeyle anahtar kelimeden daha iş başlar başlamaz backlink’lerle donatılması. Ulusal haber sitelerinden, YouTube kanallarından, sosyal medyalardan hakkında paylaşımlar yapılmasını sağlamalıyız. Bu bizi hedeflediğimiz kelimede bir yenilik vaat ettiğimiz sebebiyle yukarı sıralara taşıyacaktır.

“Ee bütçe ne olacak?” sorularınızı duyar gibiyim. Elbette bu iş kelimeden kelimeye değişecek şekilde yüksek bütçeler gerektirebilir. Ancak profesyonel SEO ajanslarının, önemli kelimelerde yüksek fiyatlandırmalarla çalıştığını düşünecek olursak. Başlangıçta da böyle bir bütçe ayırarak en azından marka bilinirliğini tepeye çıkarmak hiç mantıksız değil doğrusu.

IE Tester ile sitenizi tüm IE sürümlerinde test edin!
İlginizi Çekebilir!

IE Tester ile sitenizi tüm IE sürümlerinde test edin!

IE Tester adındaki program ile web sitenizi IE5, IE6, IE7, IE8 ve IE9 sürümlerinde tek bir program üzerinden kolaylıkla test edebilirsiniz. Yeni web standartları ve gelişen teknoloji ile web site tasarımları Internet Explorer’ın yeni ve e...

Uzmanlar Neden Riskli Görüyor?

Çünkü tecrübelerin gösterdiği bir spam unsuru bulunuyor. Otoritesi zayıf bir siteye yapay yollarla daha en baştan pek çok link vermek, sitenin Google gözündeki konumunu gerçekten sarsabiliyor. Ancak bunu da hatalı okumamak lazım diyebiliriz. Burada internet sitelerinin sıralama cezalarıyla karşılaşmasının nedeni, gündem yaratıcı hamle yapmaları değil. Rastgele bir şekilde yüzlerce siteden ve sayfadan, rastgele makalelerle ve bültenlerle bağlantı almaları oluyor. Risk elbette var, risk yürütülen çoğu çalışmada mevcut. Ancak akıllıca hareket edilen bir gündem çalışması, doğru noktalara emek verilmesiyle zirveyi daha ilk günden garantilemeye de müsaade edebiliyor.

Peki, sizin başlangıçta böyle bir çalışma yürütmekle ilgili görüşleriniz nelerdir? Sizce de riskli mi? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al