wmaraci reklam

Bir Webmasterın CV'si En Fazla Bu Kadar Etkileyici Olabilir; CV OS

Bir Webmaster olmayı gerçekten kafanıza taktıysanız, muhtemelen sonsuza kadar evinizden kendi imkanlarınızla çalışamayacağınızın farkına varacaksınızdır. Eğer bunun farkına vardığınızda zaten kendi şirketinizi kuramamışsanız bir iş başvurusunda bulunmanız ve CV'nizi onlarca CV'nin arasına koymanız gerekecek.

Bugüne kadar şahsen hiçbir iş deneyimim için CV hazırlamam gerekmedi ancak bir CV hazırlamam gerekseydi birçok webmaster gibi gerçekten çarpıcı ve eşsiz bir CV olmasını isterdim. Bu blog yazımızın esas oğlanı olan Mathieu Passenaud da tam olarak bunu başarmış ve muhtemelen her iş görüşmesinde kafalarda soru işareti bırakacak ve belki işe girmesinde en önemli etken olacak bir CV hazırlamış; CV OS

Mathieu Passenaud, öğrenim süresi boyunca işletim sistemlerine yakından ilgi duymuş ve yalnızca eğlence için bir işletim sistemi (OS) geliştirmeye başlamış. Nasıl oldu bilmiyoruz fakat sanırım “Okul bitince ne olacak yaaa?” tribine girmiş olmalı ki Mathieu Passenaud da işletim sistemini CV'si olacak şekilde tasarlamış.

Yani, herkes CV'sini masanın üzerine bir dosya içerisinde bırakırken Mathieu Passenaud, bir USB bellek veya CD içerisinde kendi CV'sini barındıran bir işletim sisteminin kurulum medyasını bırakıyor. Oldukça ilkel görünmesine rağmen Mathieu Passenaud'ün geliştirdiği işletim sistemi birçok temel fonksiyona sahip elbette kullanım için yeterince uygun değil ancak etiklemek için yeterli olduğu apaçık ortada.

Açıkçası böylesine harika bir CV'ye sahip olmak insana gerçekten ayrı bir hava katıyor. Sizin CV'leriniz eğer hala yazılı dosya içerisinde duruyorsa fikir üretmeye başlasanız iyi edersiniz, rakiplerimiz sandığımızdan daha dişli olabilir.

Fikri hemen çalmak isteyenlerdenseniz projenin oluşturucusu kişisel blogu üzerinde  işletim sisteminin detaylarını açıklamış ve Github üzerinde işletim sisteminin kaynak kodlarını yayınlamış; CV OS

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al