wmaraci reklam

Biraz Hızlı Olacak ama; Android’in Yeni Geliştirici Sürümü Android O Yayınlandı

Android cihaz kullanıcılarının kayda değer bir bölümü henüz Android 7.0’ı ısınamamış ve stabil olarak kullanmaya başlayamamışken, Google, Android’in 8.0 sürümü olması beklenen Android O isimli geliştirici ön izleme sürümünü yayınladı.

Android O’da kullanıcıların artık her Android güncellemesinde görmeye alıştığı gibi deli dehşet değişiklikler yapılmayacak. Bu sürümde Google daha çok cihazların stabilitesi ve mevcut kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik adım atacak ki, bu adıma birçok cihazın ihtiyaç duyduğu da zaten apaçık ortada.

Yeni sürüm şu an için sadece geliştirici ön izlemesi sürümü olarak yayınlandı ve Android’in geliştiricilerini hedef alan Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player, Pixel C, Pixel ve Pixel XL cihazları için kullanılabilir olacak. Unutmadan, eğer siz de bir geliştiriciyseniz buradan Android O’yu indirebilirsiniz.

Android O ile Gelecek Yenilikler

Peki, muhtemelen Android Oreo olarak adlandırılacak bu güncelleme ile Android kullanıcıları ne elde edecek? Görsel açıdan uygulama bildirimleri için rakam rozeti, yeni bildirim sistemi ve Google Pixel arayüzü ile simgeleri gibi değişimler ortaya çıkacak. 

Kaputun altı kısmındaysa MediaRecorder API geliştirmeleri, akıllı metin seçim özelliği ile kuvvetlendirilen Google Asistan entegrasyonu, arka plandaki işlevlerin güç tüketiminin düşürülmesi iyileştirmeleri yapılacak. Tüm bunların yanı sıra ayarlar menüsünde de köklü değişimlerin gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Mevzuyu biliyorsunuz, geliştirici sürümü emekleme dönemine girene kadar bu tür sürümlerde tam olarak neyin olup olmayacağını görmek pek mümkün olmuyor. İlerleyen zamanda tam olarak Android O ile hangi özelliklere sahip olacağımız da netlik kazanacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al