wmaraci reklam

Bitcoin Yerine Çıplak Fotoğraf İsteyen Fidye Virüsü; nRansomware

İnternet güvenliği açısından baya renkli bir yıl geçirdiğimizi kabul etmemiz gerek. Önce tüm dünyayı kasıp kavuran hack dalgalarını gördük. Sonra ise bilgisayarınızdaki tüm dosyaları şifreleyen ve dosyalarına ulaşmak için fidye olarak Bitcoin isteyen WannaCry dalgasıyla karşılaştık. Tam daha renkli bir yıl geçiremeyiz derken yeni bir Ransomware dalgası yola çıktı. Yalnız bu sefer internet korsanları Bitcoin değil, çıplak fotoğraflarınızın peşinde.

Fidye virüsleri üzerine yaptıkları araştırmalar ve mücadeleleriyle tanınan MalwareHunterTeam geçtiğimiz gün yeni bir virüsün teşhisini yaptı. Bir çeşit Ransomware olarak çalışan ve bilgisayarlarda “nRansom.exe” olarak saptanan bu virüs tıpkı WannaCry virüsü gibi bilgisayarınızdaki tüm dosyalarınızı kilitliyor. Dosyalarınıza erişmek ve bilgisayarınızı tekrardan kullanmanız için ise internet korsanları bu kez Bitcoin yerine size ait 10 adet çıplak fotoğrafınızı talep ediyor.

WannaCry’a oldukça benzer şekilde çalışan nRansomware bilgisayarınızı kilitledikten sonra, ekranda kilit kodu girmeniz için ufak bir alan beliriyor ve korsanların ilettiği mesaj ekranda yer alıyor. Bu mesaja yardımıyla korsanlar size ait olan 10 adet çıplak fotoğrafı belirttikleri mail adresine göndermenizi istiyorlar. Virüs mesajında belirtildiği üzere internet korsanları ancak bu fotoğrafların size ait olduğunu doğruladıkları anda size bilgisayarınızı açmanız için gerekli olan kodu göndereceklerini de hatırlatıyorlar. Pişkinlikte işin nirvanasına vuran korsanlar, gönderdiğiniz fotoğrafların Deep web aracılığıyla satılacağı bilgilendirmesini de yapmaktan geri durmuyorlar.

MalwareHunterTeam’in yaptığı açıklamaya göre henüz nRasomware virüsünden kaç kişinin etkilendiği ve virüsün yayılım hızı hakkında henüz ellerinde bir veri bulunmuyor. nRansom virüsü başta VirusTotal ve Hybrid Analysis olmak üzere birçok virüs arama motoru ve güvenlik yazılımları tarafından zararlı içerik olarak etiketlenmiş durumda.

Güvenlik uzmanlarının nRansom virüsünden uzak durmak isteyen kullanıcılar için şimdilik tek tavsiyesi güncel bir işletim sistemi sürümüne sahip olunması ve mutlaka gerçek zamanlı virüs koruması olan bir yazılım kullanmaları yönünde oluyor.

Amman dikkat, indirdiğiniz dosyalara dikkat edin ve mutlaka bir Antivirüs kullanın. Kestaneyi elin ecnebisine göstermek zorunda kalmayın :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al