wmaraci reklam

Blockchain, 2018’de En Çok Aranan Freelancer Yeteneği Olmayı Başardı!

Yazılım dünyası tıpkı bir ahtapotun kolları gibi dallanıp budaklanıyor. Her geçen yıl, yeni teknolojilerin pazara girmesiyle, iş verenlerin Freelancer çalışanlardan beklediği yetenekler de farklılık gösteriyor. Global ölçekte en büyük Freelancer iş ağlarından biri olan Upwork’ün analiz verilerine göre Blockchain teknolojisi, 2018’in ikinci çeyreğinde yine zirvesini koruyor.

Upwork Skills endeksinde, Freelancer’lar için teknoloji dünyasında işverenler tarafından en çok rağbet gören 20 teknoloji yeteneği listeleniyor. En çok aranan yeteneklerden birine sahip olmak, haliyle Freelancer’lar için fazladan gelir anlamına geliyor. Kriptografi temelli alanlardaysa Blockchain şu an için iş verenler tarafından en çok aranan uzmanlık dallarından biri.

Elbette listede tanış olduğumuz bazı yetenekler de yok değil. Hızlıca Upwork’un 2018’in 2. çeyreğinde en çok aranan Freelancer yetenekleri için Top 20 listesine şöyle hızlı bir bakış atabilirsiniz:

  1. Blockchain
  2. Google Cloud Platform
  3. Volusion
  4. Risk management
  5. Product photography
  6. Rapid prototyping
  7. Google App Engine API
  8. SCORM
  9. GitLab
  10. Go development
  11. Apple UIKit
  12. Enterprise architecture
  13. Tensorflow
  14. Atlassian Confluence
  15. Apple Xcode
  16. eLearning
  17. Customer retention
  18. Articulate storyline
  19. Node.js
  20. Scala development

Blockchain teknolojisinin en çok talep edilen yetenek haline gelmesinde Fortune 500 şirketlerinin payı büyük. Bu şirketler çeşitli nedenlerden dolayı kendi blockchain teknolojilerini kullanmak istiyorlar. Bunu yaparken daima tam zamanlı bir çalışan bulamadıklarından Freelancer çalışanlarla proje bazlı çalışmalar yürütmeyi tercih ediyorlar.

Bitcoin ve diğer kriptopara birimlerinin buzdan teknoloji dünyasında ayakları kayıp yere düşmeden önce ne kadar dayanabilecekleri bilinmez. Fakat Blockchain teknolojisini önümüzdeki yıllarda görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Eğer ulusal ölçekte kabul gören bir yetenek sahibi olmak istiyorsanız, Upwork’ün bu analizi muhakkak size de fikir verecektir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al