wmaraci reklam

.blog Alan Adı Uzantısı Geliyor!

Gün geçmiyorki yeni bir uzantı duymayalım. Gerçi uzantı olsa bile herkesin .com takıntısı aşikardır, eğer o doluysa .net, en fazla .org satın alınır. Özellikle Türk insanının bu konudaki ısrarı trajikomik bir boyutu gözler önüne sermektedir. Sanki .awsd gibi bir uzantı ile iş yapılmayacakmış ve google'da sıraya giremeyecekmiş gibi çeşitli alternatiflere kapalı olan belirli bir kesim özellikle son olarak çıkış yapan '.ist' ve '.istanbul' uzantılı domainleri eleştirerek adeta yerin dibine sokmuştur.

Her neyse konumuza dönelim. Wordpress.com'u bilmeyen yoktur, malum milyonlarca projenin temelini oluşturuyor. Wordpress.com'un genel şirketi olarak bilinen Automattic isimli markanın '.blog' uzantısının satış haklarını aldığı belirtildi. Bu demek oluyor ki yıl sonunda güzel bir uzantı elimize geçecek ya da yeni bir yıkım süreci başlatılacak.

Birçok blog sitesinin altyapısını destekleyen Wordpress yazılımının '.blog' uzantısını çatısının altında barındırması da yeni bir projenin sinyali mi? sorularını akıllara getirmiyor değil, değil, çünkü değil.. Yapılan ikinci bir açıklama ile Wordpress'in .blog uzantısı ile hiçbir şekilde bağlantılı olmayacağı kesinleşti. Örneğin wmaraci.blog alan adına sahip bir sitenin Wordpress kullanması şart değil.

2016'nın Ağustos ayında ilk kayıt sürecinin başlayacağının belirtilmesi birçok kullanıcıyı heyecanlandırırken herkes metin belgesine ali.blog, mehmet.blog, benim.blog isimlerini yazmış bekliyor tabi.. Malum satışa çıktığı an patlama olacak.. Keza Automattic bile daha hiçbir alan adını kaydetmemişken elimizi sıkı tutmamız gerektiği gayet açık. Alan adı satın alma işlemlerinin Kasım ayında olabileceği ihtimalide bu süreci daha mantıklı kılıyor.

'.blog' uzantılı domainlerin fiyatları konusunda net bir rakamda yok, malum bir insanın aklına gelen ilk şey 'o alan boş mu?' ikinci şey ise 'acaba ne kadar?' olacaktır. Bu yüzden cevaplandırayım dedim ; bilmiyoruz.

Henüz hiçbir bilginin netleşmediği şu sıralarda dotblog.wordpress.com üzerinden konu hakkında duyurular yapılıyor. Takip etmek isteyenlere de ışık yakmış olalım.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al