wmaraci reklam

Blog Sitesi Kurmak İsteyenler İçin 7 Alternatif Platform

Blog siteleri, kendini ifade etmek isteyenlerin ve internet sektörünü gelir kapısı olarak görenlerin ortak noktası. Peki, bu noktada karşımıza çıkan aracı platformlar hangileri?

Öncelikle baştan söyleyelim, geçmişte ücretli hizmet sunan platformlar da kullanıcılarla şanslarını denedi ancak bizler bu noktada ücretsiz olanları daha çok sevdiğimizden olsa gerek, pek tutunamadılar. Bugün ayakta kalanlar tam anlamıyla ücretsiz olanlar ya da ücretli özellikleri de bu ücretsiz hizmetin yanında sunanlar oldu. Dolayısıyla aşağıda listelediğimiz platformların ücretsiz olduklarını ekstradan belirtmeye de gerek görmedik doğrusu.

Ayrıca son yıllarda pek çok alanda kullanılan paravan blog sistemleri için de ücretsiz blog platformlarını kullanmak oldukça mantıklı bir çözüm yolu olacaktır. Sonuçta bu platformlar kullanıcılarını alan adı ve barındırma gibi pek çok düzenli masraftan da kurtarıyorlar ve bu yönleriyle öne geçiyorlar. Gelin saymaya başlayalım madem.

Blogger

Google’ın bu ünlü servisinden bahsetmeme şansımız yoktu malum. Bu yüzden ilk sırada onu analım dedik. Blogspot yıllardır ücretsiz bir şekilde hizmet veren ve Adsense, Analytics gibi yan Google servisleriyle de kolaylıkla bağlantılı kullanılabilen bir platform. Ayrıca arama motorunun kendi servisi olmasının SEO açısından bir avantaj sağladığı da her daim rivayet edilmiştir.

Yeni Bir Site Kurarken Kullanabileceğiniz Yapılacaklar Listesi
İlginizi Çekebilir!

Yeni Bir Site Kurarken Kullanabileceğiniz Yapılacaklar Listesi

Bir internet sitesi kurmak ve bu siteyi dijital atmosfere salıvermek eskisiden olduğu kadar kolay değil. Gelişen internet teknolojileriyle birlikte bir internet sitesinin sahip olması gereken standartlar da zirve yaptı. Her şeyin doğru şekil...

Wordpress.com

Wordpress.com ve Wordpress.org’un birbirlerinden farklı diyebileceğimiz iki oluşum olduğunu artık bildiğinizi tahmin ediyorum. Wordpress.com içerisinde ücretli hizmetler de barındıran bir blog platformu olarak karşımıza çıkıyor ve en gelişmiş özellikleri barındıran alternatiflerden birisi olduğunu da söylememiz gerekiyor. Wordpress’in gücünden faydalanmak ve yeri geldiğinde profesyonel özelliklerini kullanmak isterseniz bu alternatifi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tumblr

Tumblr, blog kavramını sosyal medyaya en iyi uygulayan platform olmasıyla öne çıkmış bir mecra. Bu yönüyle içerisinde doğal olarak barındırdığı kitleye de erişim imkânı tanıyor olmasıyla pek çok yazarın ilgisini çektiğini söyleyebiliriz. Eğer siz de hem içerik üretmek, hem de sosyal medyadan trafik almak istiyorsanız Tumblr ile şansınızı deneyebileceğinizi belirtelim. Kullanmayı öğrendiğinizde çok verimli bir platform olduğunu da belirtmemek olmaz.

Wix

Rekabetin yeni üyelerinden olan Wix’in reklamlarına mutlaka denk gelmişsinizdir. Hem daha genç olması, hem de rekabetçi yapısı nedeniyle kullanıcılara bol bol özellik sunmaktan da çekinmeyen Wix’i kullanmaya başlamak için hiç geç değil gibi. Ayrıca Wix, tek başına bir blog platformu olmadığından dolayı içerisindeki çeşitli özelliklerle daha farklı sonuçlar elde edebileceğiniz adresler oluşturmanız da mümkün.

Google Sites

Google üzerinden internet alanları oluşturmak için kullanılabilen bir diğer hizmet de Google sites aracı. Direkt olarak blog siteleri için kullanıldığını söylemenin uygun olmayacağı bu platform da SEO açısından avantajlı olmasıyla blog yazarlarının ve paravan kurmak isteyen geliştiricilerin ilgisini çekebiliyor. Son aylarda arama sonuçlarındaki Google Sites ile oluşturulmuş alanların da gözünüze çarptığını fark etmiş olabilirsiniz.

Medium

Türkçe diline özel yürüttüğü faaliyetlerini geçtiğimiz yıllarda durdurmuş olsa da Medium en güçlü blog platformu alternatiflerinden birisi diyebiliriz. Twitter’ın gücüyle ivme kazanan Medium, bugün içerisinde pek çok kıymetli yazar ve sayfa barındırmakta. Bu da platformun prestijini arttırmakta ve okurları bu platformdaki blogları okumaya teşvik etmekte diyebiliriz. Eğer bugün sıfırdan bir blog yazarı olmaya karar verdiyseniz tavsiye edebileceğimiz öncelikli adreslerden birisi kesinlikle Medium olacaktır.

Weebly

Ülkemizde pek duyulmamış olmasına karşın Weebly, dünyanın en çok kullanılan blog platformlarından birisi. Biraz daha az bilinen bir alternatif arayan okurlarımız için Weebly’den de bahsetmemek olmazdı doğrusu. Kullanımı oldukça rahat olan bu platformda da sitenizi oluşturmak için herhangi bir yazılım ve kodlama bilginizin olması gerekmiyor.

Peki, sizin kullandığınız başka bir platform var mı? Öneride bulunduğumuz platformlarla ilgili eleştirilerinizi de yorumlarda bekliyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al