wmaraci reklam

Blogger’a Erişim Engeli Getirildi ve Kaldırıldı!

Bir Google ürünü olarak hizmet veren ve herkesin birkaç basit adımla kendi blogunu oluşturmasını sağlayan Blogger servisi Türkiye’de tekrar engellendi. 24 Temmuz ve 25 Temmuz’da bazı kullanıcılar Blogger tabanlı Blogspot internet sitelerine girmeye çalıştıklarında erişim sorunu yaşadığını ifade etmişti. İlk önce TTNET ve Uydunet tarafında yaşanan erişim sorunu; Turkey Blocks’un haberine göre erişim engelinden kaynaklandı.

Haberin kaynağı ve ortalığın yüksek desibelle karışmasına neden olan Turkey Block; bağımsız ve dijital tarafsızlıklık ilkeleri içerisinde Türkiye’de yaşanan sansür olaylarını haber olarak gündeme getiren bir mecra. Erişim engelleri, yavaşlatma ve kapatma girişimi gibi sansür olaylarında Turkey Blocks bir nevi yetkili merci olarak kabul ediliyor (şahsen biz hala şüpheliyiz). Kendilerinin blogu üzerinde ve Twitter’dan yaydığı habere göre Google’ın servisi Blogger, Türkiye üzerinde erişim engeline takıldı.

Erişim engeli iddiasını doğrulayan Turkey Blocks kısa süre sonra yayınladığı yeni güncellemesinde ise erişim engeli kararının saat 11.00 AM itibariyle kaldırıldığını duyurdu. Turkey Blocks tarafından erişim engelinin kaldırılması nedeni “topluluk tarafından verilen sert yanıtlar” olarak nitelendirildi ancak konu medyaya hala tam olarak yansımamış olduğu için kafalar biraz karışık.

Erişim engeli boyunca TTNET ve Uydunet ISP’leri üzerinden giriş yapan kullanıcıların da yasal karar ekranıyla karşılaşmadığını hatırlatmakta fayda var. Sadece Blogger sitelere giriş yapılmak istendiği kullanıcılar bir 404 sayfasıyla karşılaştılar.

Şu an için korkulan bir engelleme kararı yok ve karar geri çekilmiş duruyor. Gün içinde konuya ilişkin değişiklikler olursa bu blog içeriğinin altından güncellemeleri sizinle paylaşacağız.

Ufak bir ihtimal olsa bile sonuçta burası Türkiye. Wikipedia’yı aylardır kapalı tutup, PayPal’e gider yapan sistem Blogger’a da acımaz aga. Blogger yatırımcısı arkadaşlar belki uzun vadeli planlarını tekrar düşünmek isteyebilirler.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al