wmaraci reklam

Bloglara Özel Reklam Dışı Kazanç Yolları

Gözümüzden kolaylıkla kaçıyor olsalar da reklamların dışında da kullanabileceğimiz çeşitli gelir kapıları var. Blog yazarları toplanın, her birimiz birer Jeff Bezos olacağız (!)

Şaka bir yana, çok kaliteli siteler de dâhil olmak üzere artık bu site türünün özellikle de ülkemizde çok kazançlı olmadığını kabul etmemiz lazım. YouTube, sosyal medya platformları derken insanların blog sitelerinde geçirdikleri vakit de gün geçtikçe azalır oldu. Bu nedenle zaten bu yazımıza göz atmak isteyen okurlarımızın da durumun farkında olduğunu düşünüyorum. Elbette bu yazılı içeriklerimizi ‘gönüllü’ olarak üretmemiz gerektiği ve artık kâr amacı gütmeyen siteler olmamız gerektiği anlamına gelmiyor. Ancak görüntülenme başı kazanç sağlayabildiğimiz, özellikle Adsense gibi reklam araçlarının karın doyurmadığı da bir gerçek. Dolayısıyla farklı gelir yollarına da göz atmak lazım diyebilirim.

Ufak Mağazalar Açmak

Büyük e-ticaret operasyonları yürütmekten bahsetmiyorum, ancak bir subdomain ile küçük mağazalar açmak hiç de mantıksız değil. Site içerik türünüzle de bağlantılı bir şekilde mağazalarınızı açar ve ürünlerinize doğru sayfalarınızdan bağlantılar verirseniz sunucu giderlerinizden daha fazlasını da kazanabilirsiniz. Bugün Woocommerce gibi pek çok basit yolla, kolay bir biçimde mağaza sayfalarınızı oluşturmanız mümkün. Bundan neden faydalanmayalım ki?

Örneğin bir kadın yaşam siteniz olduğunu düşünelim, bu sitenin küçük mağazasında tarifi sizde gizli olan kürler ya da tarif e-kitapları satmak düşündüğünüzden daha kazançlı olabilir.

Tahtalı Köye Giden Girişimlerin Online Mezarlığı; Startup Graveyard
İlginizi Çekebilir!

Tahtalı Köye Giden Girişimlerin Online Mezarlığı; Startup Graveyard

Hollywood yapımları bizi içten içe gerdi. Farkında mısınız, izlediğimiz filmler veya okuduğumuz kitapların hepsi bilinen gizemden ibaret. Ortada hep sorunlar ve başarıya ulaşmaya çalışan insanlar var. Başarı istiyoruz. Buna ulaşma...

Bağış Kapısı Her Zaman Açık

Ülkemizde ne kadar işlediği şüpheli ancak sadece bağışlarla ayakta duran ve yayıncılığını sürdürebilen internet siteleri olduğunu da biliyoruz. Belki onlar kadar yüksek gelirler elde edemeyebilirsiniz ancak özellikle niş bir içerik türünde, okurların aradıklarını buldukları bir mecra oluşturmayı başarabildiyseniz bağışlar gerçekten azımsanamayacak getirilere sahip olabilirler. Bu noktada okur sayımızı yükseltmenin ve ciddi anlamda kaliteli içerik üretiyor olmanın avantajından da bahsedebiliriz.

Affiliate Ürün Pazarlama

Yukarıda da bahsettiğim özel bir kategorinin, en sevilen internet sitelerinden birisi olmanın gelir olanağı yaratması, Affiliate Pazarlama noktasında da bize kol kanat germekte. Okurlarınız niş bir kitle haline geldikçe, ilgi alanlarına yönelik olan markalarla anlaşıp ürünlerini sitenizde pazarlamak, reklam yapmadan incelemelerinde bulunmak bir noktadan sonra oldukça kazançlı bir iş modeli haline gelebilir. Bu seçeneği son sıraya bırakmamın nedeniyse bir pazarlama yolu olduğundan dolayı reklamdan çok da uzakta olduğunu söyleyemiyor olmamdı.

Bonus: İçerik Türünüzü Şekillendirin

Madem blog siteleri artık daha az ilgi çekiyor, hadi bloglarımızı güzelce seslendirip YouTube’a içerik üretelim, kategorimize uygun Podcast kayıtları alıp Anchor’a yükleyelim. Bu içeriklerle kazanç elde ederek çalışmalarımızı sürdürelim. YouTube’un kazanç paylaşım politikalarını zaten biliyorsunuz ancak Anchor da dinlenen Podcast kayıtları için gelirinden kullanıcılarına ödemeler yapmakta.

Sizce başka hangi gelir yolları reklam harici bir şekilde kullanılabilir? Yoksa reklamsız olmaz demek mi mantıklı olan? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al