wmaraci reklam

Booking.com: Sorun Bizde Değil Sizde…

Mevzuyu siz de biliyorsunuzdur. Rekabet eşitsizliğine dayalı nedenlerden dolayı TÜRSAB, Booking.com’u dava etti. Çıkan sonuç ile de Booking.com’un Türkiye faaliyetleri sonlandırma kararı verildi. Engelleneceği ve yasaklanacağı düşündüğümüz Booking.com, yasal mağlubiyeti sonucunda sadece Türkiye faaliyetlerini durdurmakla yetindi. Fırtına dindi olan oldu iş bitti derken, Booking.com çekeriz emaneti yeriz adaleti diyerek yerinden fırladı ve karara itiraz edeceğini duyurdu.

Booking.com’un yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; kendilerinin Türkiye yasalarını ihlal edecek herhangi bir hareketleri olmamış. Servislerini kapatmalarını gerekecek herhangi bir durum olmadığını belirten yetkililer kısa süre sonra Booking.com servislerinin tekrardan Türkiye kullanıcılarına servis vermeye başlayacağı bilgisi verildi.

Yapılan tam açıklama metniyse şu şekilde;

"Biz Türkiye'de verilen karara katılmıyoruz. Türkiye'deki tüm faaliyetlerimiz Türkiye'nin yasalarına uygun yürütülmektedir. Bu çerçevede itiraz haklarımızı kullanacağız. Bir online rezervasyon sitesi ve teknoloji geliştirici olarak Türk müşterilerin tüm dünyada açık ve şeffaf şekilde konaklama seçeneklerine ulaşmasına ve bunları kıyaslamasına imkan tanıyoruz. Bu sürecin bizim açımızdan olumlu sonuçlanacağına güçlü bir biçimde inanıyoruz. Türk müşterilerimiz yakın zamanda tüm servislerimizin keyfini tekrar yaşamaya başlayacak.”

Booking.com Neden Kapatıldı?

Haberleri takip ediyor, okuyor ancak bu adamların neden günah keçisi olduğunu anlamıyorsanız, birkaç kısa ve özet maddeyle Booking.com’un neden kepenk indirdiğine dair edinilen detaylı verileri de sizlerle paylaşalım;

  • Booking.com, doğrudan ve dolaylı yollarla Türkiye’den gelir elde ediyor ancak gelirinin vergisini Türkiye’ye ödemiyorlar.
  • “En ucuz fiyat bizde” gibi kullanılan garantileyici sloganlarla rekabet yasasını ihlal ediyor.
  • Vergi ödemedikleri için yerli seyahat firmalarına oranla daha uygun fiyat verebiliyorlar.
  • Yüzde 20 ile 50 arasında komisyon oranı uygulanıyor ve bu düşük pay veren internet sitelerinin daha arka sayfalarda yer veriyor.

Booking.com muhabbetinde gelinecek son aşamanın ne olacağı şimdilik merak konusu, gelişmelerden sizler haberdar edeceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al