wmaraci reklam

Bulut Bilgisayarlar Geleceğin Teknolojisi mi?

Bulut teknolojileri çıktı çıkalı, dünya genelinde atılan büyük bilişim adımları üzerine konuşuyoruz. Bu adımların bazıları silinip giderken, bazıları uzun yıllardır bizimle birlikte. Peki, uzaktan yönetime olanak sağlayan bulut bilgisayarlar bunlardan hangisi olacak?

Bulut depolama ya da diğer bulut teknolojileri gibi bulut bilgisayarlar da özellikle internet bağlantısı hızına ihtiyaç duyuyorlar. Tabii tek farkla, bulut bilgisayarlar için gerçekten hızlı bağlantılara gerek var. Çünkü bu teknolojinin şu an kendisine yaşam alanı bulabildiği ‘Remote Gaming’ gibi alanlarda FPS ve çözünürlük gibi konular oldukça önemli. Sahi lafı açılmışken, bulut bilgisayarları bugün hangi alanlarda kullanıyoruz?

Bulut Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir?

Yüksek hızlı bir internetle, oldukça güçlü bir bilgisayara bağlanmak ve onun gücünden yararlanmak aslına bakacak olursanız dijital bir internet kafeyi ziyaret etmeye benziyor. İnternet kafelerde insanlar pek çok işleri için çözümler üretebilseler de birçoğumuz için bu mekânlar video oyunları oynanan yerlerdir. İşte bulut bilgisayarlar da bugün Google Stadia, Nvidia Geforce Now gibi sistemlerle önce oyunculara hizmet vermeye başladı. Ancak Adobe gibi öncü teknoloji devleri tasarım programlarının kullanımında ve ‘render’ aşamalarında kullanılması amacıyla geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Yani kullanım alanının genişlemesi ticari faaliyetlerin artmasıyla doğru orantılı diyebiliriz. Özellikle internet hızlarının yüksek olduğu bölgelerde çok daha fazla beta süreci devam eden projeyle karşılaşabildiğimizi de hatırlatalım.

Bir sonraki başlığa geçmeden şunu da eklemekte fayda var. Uzaktan oyunculuk da oyunculuğun yeni adı olma konusunda emin adımlar atıyor. Bugün dahi çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilebilen bu sistemin birkaç yıl içerisinde çok daha farklı eşik noktalarına ulaşacağını düşünmek hiç zor değil. Bu noktada da rekabetin kızışması için Amazon ve Microsoft’un atılımlarının da dünya genelinde hizmete geçmesini beklemek gerekiyor.

Dünyanın İlk Holografik Ekranı Üretildi!
İlginizi Çekebilir!

Dünyanın İlk Holografik Ekranı Üretildi!

3 boyutlu tasarımlarla haşır neşir olan tasarımcılar için VR ve AR Headset’ler çalışmalarına erken ön bakış atmalarının en dahiyane yollarından biri. Uzun süre boyunca takılan Headset’lerin konfor açısından başarılı oldu...

Akla İlk Geldiğinden Çok Daha İleri Bir Teknoloji

Yukarıda bir yerlerde internet kafe örneği vermiştim. Şimdi işin önü alınmaz güzel yönlerinden bahsederken bu örneğin cılız kalacağını kabul etmeliyim. Bulut teknolojileri daha ilk günden çok fazla şey vadediyordu ancak bunlar arasında dünyanın en güçlü laboratuvarlarında cep telefonlarımızla çalışabileceğimizin olabileceğini ancak çok öngörülü olanlarımız düşünebilmiştir. İşte üzerine konuştuğumuz teknoloji bu tür atılımlara ön ayak oluyor.

Bugün daha zayıf bir halinde olsa da, teknoloji kısaca stabil bir bağlantımızın olduğu her yerde, uzaktaki bir bilgisayar üzerinden işlemler yapabilme konforunu beraberinde getiriyor. Bugün oyunlar için kullandığımız bu teknoloji sayesinde yarın donanım maliyetlerimiz yok denilecek bir noktaya kadar gerileyebilir. Özellikle çip sorunlarının, stok durumlarının tüm dünyada konuşulan birer problem haline geldiği bugünlerde gerçekten de teknoloji yine biz insanoğlunun yardımına koşuyor dersek eksik bir söylemde bulunmuş olmayız. Elbette bunları henüz emeklemeleri yeni bitmiş bir çocuk için söylediğimi de hatırlatayım. Ancak bu çocuğun ilk adımlarından dahi büyük bir teknoloji olacağını okumak artık harika bir öngörü istemiyor doğrusu.

Sizin bulut teknolojileriyle ilgili başka beklentileriniz var mı? Yoksa biraz büyütülen bir başlık olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al