wmaraci reklam

Çağrı Taner ve Instagram Öngörüsü

Çağrı Taner dediğimizde, akla bir Instagram fenomeninden ziyade bir girişimcinin gelmeye başladığı bugünlerde, kendisiyle ilgili bir şeyler karalamamak olmazdı değil mi? Her ne kadar pek çok medya büyüğü için kayda değer görülmüyor olsa da bunun üst perdeden bakan bir tavır olduğu ortada. Popüler güruhlara hitap etmek yaşı genç olan Enes Batur ve Çağrı Taner gibi insanlar için hep eleştirileri beraberinde getirmiştir. Ancak pek çok televizyon kanalının ve Acun Ilıcalı gibi isimlerin de benzer yollardan ilerlediklerini pek görmek istemiyoruz. Gelin biz kibrimizi bir tarafa bırakalım.

Öncelikle kendisinden kısaca bahsedelim ki tanımayan okurlarımız için de not düşmüş olalım. Çağrı Taner, 24 yaşında bir genç. Instagram’da takipçi sayısı milyonları bulan pek çok sayfanın sahibi ve aynı zamanda pek çoğunun ortağı. Eğer bir şekilde reklam fiyatı talep ettiğiniz bir sayfadan size onlarca sayfa için fiyat sunulduysa kendisinin organizasyonuyla bir şekilde karşılaşmış olabilirsiniz. Sürekli olarak düzenlediği çekilişlerin yanında, sosyal medya onu popülerliğinden fayda sağlama amacıyla yayımladığı kitaplarıyla da tanıyor. Elbette bu denli yükselmesi birkaç ayda yaşanmış bir durum da değil, kendisi Instagram’daki tahtını kurmaya 2014 – 2015 yıllarında başladı. Gelin şimdi bu gencin öngörüsü üzerine biraz konuşalım ve başarının öngörüyle olan ilişkisine bir bakış atalım.

Erken Hamle Yapmak

Sosyal medyaya olan ilgimden dolayı mıdır, şans deyip geçmek mi gerekir bilemiyorum ben Çağrı Taner ismini Instagram devi olmadan önce de biliyordum. O dönemler Inci Caps gibi büyük Facebook sayfalarını yöneten Emre Yaşar’ın arkadaşlarından birisiydi. Kendince de onlar kadar olmasa da bir şeyler denemesine olanak sağlayacak bir kemik kitleye sahipti. Küçük çaplı bir sosyal medya fenomeniydi kısacası, yaşının da gençliğiyle birlikte onu ‘patron’ olarak anmamıza neden olacak bir noktada değildi.

Elbette bahsettiğmiz yıllarda da Instagram yayın hayatına devam ediyordu. Hatta birçoğumuz profillerimizi oluşturmuştuk. Ancak elbette içeride içerik üreten sayfalara daha nadir denk gelebiliyorduk ve doğrusu buraya yönelik atılımlar pek yapılmıyordu. Instagram gelecek olarak görülmüyordu ve insanlar bir şekilde Twitter ve Facebook’ta bir yerlere gelmeye çalışıyordu. Çünkü o dönemin fenomenlerinin en büyük gelir kaynağı bağlantı paylaşmaktı ve Instagram profile sabitlenen bir bağlantı dışında bu paylaşıma izin vermiyordu. Tahmin edersiniz ki ne hikâye paylaşımı ne de yukarı kaydırma özellikleri de yoktu. Dolayısıyla insanlar verim alamayacaklarını düşündükleri bu platformdan uzak duruyordu.

Bu esnada Çağrı Taner isminin Instagram özelinde sürekli içerik üretmeye başladığı ilk sayfalarını da görmeye başladık. İşte buna öngörü ve çaba denir. Çünkü o yıllarda da internet fenomenlerle doluydu, ancak kimse onun gösterdiği bu eforu göstermedi. Doğrusu içten içe biraz bu alanlara ilgisi olan pek çoğumuz da biliyoruz ki 2016 yılının ortalarına kadar bu sosyal medyada ne kadar bir kitlenizin olduğu ve ne denli içerik paylaştığınızın bir önemi yoktu. Platform kazanç sağlamıyordu ve kazanca olanak verdiği alanlarda içerik üreticilerinin çıkarı bugüne oranla çok daha zayıftı. İşte bu birkaç yıllık süreç doğru bir atılım ve yatırım olarak görülmeli ve bu öngörü için de Çağrı Taner’i tebrik etmeliyiz.

Buna benzer öngörü hikâyeleri varsa ve paylaşmak isterseniz biz de duymayı çok isteriz efenim. Yorumlarda görüşmek üzere.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al