wmaraci reklam

Chrome’dan Çıkmadan Kolayca Notlar Alın; Jot

Çalışırken not alma ihtiyacını sıkça hisseden ama internet tarayıcısından çıkıp, sonra tekrar tarayıcı aç zahmetine katlanmamak için not alamayanlardan mısınız? Jot sizi bu üşengeçliğinizden kurtarıp, Google Chrome’u oldukça işlevsel bir not defterine dönüştürüyor.

Eğer çok fazla internet sitesini ziyaret ediyor ve bunların büyük bir kısmına da yer imleriniz arasında yer veriyorsanız, Chrome’da her açtığınız yeni sekmede nasıl bir karmaşayla karşı karşıya kaldığınızı hayal edebiliyorum. Jot’un geliştiricileri de bunu hayal etmiş olsa gerek ki, her yeni sekmeyle hem içimizi ferahlatacak hem de not almayı yeni bir sekme açmak kadar kolay hale getiren bu eklentiyi geliştirmiş.

Jot’u Google Chrome’a yüklediğiniz anda;

  • Yeni sekme sayfasında sizi Jot karşılıyor ve kolayca notlar alıp, bu notları kolayca silmenize yardımcı oluyor.
  • Her yeni sekme açtığınızda Joy bu notları size gösteriyor. Bu sayede hem notlarınızı kolayca hatırlamanıza hem de yeni notlar almanıza yardımcı oluyor
  • Jot, notlarınızı her sekmede farklı manzara arkaplan görsellerinin üzerine oturtuyor. Böylece “Bahattin Abi’yi Ara” notunu almış olsanız bile arka planlar mevzuyu kurtarmaya yardımcı oluyor.
  • Dilerseniz tek bir tıklamayla tüm notlarınızı silip, sayfayı tertemiz hale getirmenize yardımcı oluyor.

Jot’un asıl felsefesi elbette yeni sekme şeklinde kullanmak. En nihayetinde Google aramalarını zaten adres çubuğu üzerinden gerçekleştirdiğimiz için Jot tarayıcı deneyimimizi olumsuz yönde etkilemiyor. Hem böylece sıkça ziyaret ettiğimiz siteleri görmek yerine Chrome’un yeni sekmelerini daha işlevsel olarak kullanabiliyoruz.

Jot’un geliştiricileri ne olur ne olmaz diyerekten sekme modunu iptal etme özelliği de sunuyor. Yani, illa ben yeni sekmede Jot yerine sık ziyaret edilen internet sitelerini görmek istiyorum diyorsanız, Jot’un ayarlarından sekme özelliğini iptal edip, Jot’a doğrudan eklenti butonuna tıklayarak da erişebilirsiniz.

Jot’a Google Chrome mağazası üzerinden erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al