wmaraci reklam

Chrome Paylaşılan Karmaşık Linkleri Kısaltmaya Başladı

Google Chrome’un mobil sürümünde son günlerde bitmek bilmeyen bir hareketlilik var. Önce reklam engelleme özelliği dahil edilen Google Chrome’un mobil sürümü, versiyon numarası 64’ten ibaret artık karmaşık linkleri tıraşlamaya ve temizlemeye başlayacak. Böylece Android kullanıcıları bir linki arkadaşlarıyla paylaşırken, karmaşık ve Kars’a kadar uzanan URL’ler yerine fazlalıklarından arındırılmış URL’leri paylaşacak.

Chrome’un yeni link kısaltma özelliği şimdilik yalnızca Android sürümünde etkili olacak. Mobil kullanıcıların deneyimini arttırmak isteyen Google, link kısaltması özelliğiyle kullanıcıların kafalarını karıştıran ve dağınık görünen linkleri ortadan kaldırmış olacak. Özelliğin aktif olarak kullanılması için kullanıcıların ekstradan bir şey yapmasına gerek yok. Link kısaltmanın aktif olması için Chrome içindeki Paylaş menüsünü kullanmak veya linki tümüyle kopyalayıp başka bir alana yapıştırmak yeterli oluyor.

Bazı yerli kaynakların belirttiğinin aksine link kısaltması referans kodlu linkleri etkilemeyecek. Chrome yalnızca uzun String’lere sahip linklere kısaltma yönlü çalışmalar yapıyor ancak bu dolaylı olarak webmaster’ların etkilenebileceği anlamına geliyor. Link tıraşlama özelliği çoğunlukla anchor text’i kaldırıyor. Eğer sitenizdeki uzun URL’ler Anchor Text yardımıyla bölünüyor ve kullanıcıya sayfanın spesifik bir bölümünü gösteriyorsa Chrome linkinizi tıraşladığı için kullanıcı sayfanın başına ulaşıyor.

Linklerin kısaltılması birçok son kullanıcı için faydalı bir girişim olabilecekken, sayfa düzeyindeki link yapılarında yeni kısaltma sistemi bazı webmaster’lar için sorun çıkaracağı anlamına gelebilir.

Birçok Android kullanıcısını dağınıklık linklerden kurtaracak olan güncellemenin, şimdilik Anchor Text’li URL’ler haricinde bir dezavantajı görünmüyor. Aynı özelliğin masaüstü platformlara dahil edilip edilmeyeceği ise henüz bilinmiyor

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al