wmaraci reklam

Cloudflare Herkese Ücretsiz DDoS Koruması Hediye Edecek

Dünyaca ünlü İçerik Dağıtım Ağı (CDN) sağlayıcısı Cloudflare geçtiğimiz hafta 7. yaş gününü kutladı. Tüm dünyadan sayısız internet sitesinin CDN hizmet sağlayıcısı olan Cloudflare, yeni yaş yılında bir ilke imza atarak tüm Cloudflare kullanıcılarına ücretsiz DDoS koruması servisi sunacağını açıkladı.

Bilmeyenler ve yeni başlayanlar için kısaca özetlemek gerekirse DDoS; bir internet sitesine botlar aracılığıyla yapılan en popüler trafik & hizmet aksatma saldırısıdır. (Detaylı bkz; DDoS Nedir?) Cloudflare’ın sunuş olduğu ücretsiz DDoS koruması sitenizin bu tip bir saldırıyla karşı karşıya kalması anında sitenizi online tutarak saldırıyı bertaraf etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca DDoS koruması, barındırma servisinizin trafik limitinin sömürülmemesine de yardımcı oluyor. Zira işini bilen saldırganlar tek seferde büyük oranda yüklenmek yerine devamlı saldırı stratejisini takip ederek sitenizin kısa süre sonra hizmet vermeyi aksatmasına neden olabiliyor.

Popüler CDN sağlayıcısının kendi blogu üzerinden duyurduğu ücretsiz servisi, büyük çaplı DDoS ataklarından bile korunmanıza yardımcı olacak. Bugüne kadar DDoS saldırısıyla karşı karşıya kalmamış olmanız yarın sitenize bu tip bir saldırı yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Özellikle etrafınızda fesat insanlar ve kirli rakipleriniz varsa Cloudflare’ın sunduğu ücretsiz servisi belki değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Sunulan Ücretsiz DDoS Koruması Ne Kadar Etkili Olacak?

Şirket blogunda yayınlanan içeriğe göre, Cloudflare’ın sunduğu ücretsiz DDoS koruması hizmeti 3 ve 4 katmanlı saldırılar için ideal koruma performansı sunuyor. Ücretsiz DDoS korunmasından faydalanmak isteyen kullanıcıların herhangi bir ücretli paketi kullanmalarına da gerek yok. Yine de aylık 20 dolardan başlayan Pro paketlerden birine geçiş yapmanız halinde DDoS koruması 7 katmanlı olarak sunulabiliyor. 

İnternet sitelerinizin güvenliğine önem veriyorsanız Cloudflare’ın ücretsiz olarak sunduğu DDoS korumasını kullanarak hali hazırda küçük çaplı projeleri, blogları ve işletme sitelerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Tüm CDN sağlayıcılarının ücreti mukabilinde sunduğu DDoS korumasını, Cloudflare’ın webmasterlara ücretsiz sunması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al