wmaraci reklam

Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Geliyor

>Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, belirlenecek olan yaşın altındaki çocukların sosyal medya platformlarına girmesinin yasaklanacağı yeni bir projenin sürdürüldüğünü söyledi. Üzerinde çalışılan bu projede,  YouTube, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara katılmak için  yaş  sınırı getirilmesi planlanıyor. Yasaklama yaş sınırı 12 ya da 16 mı olacak henüz belli değil, fakat yeni proje ile bu sosyal ağlara katılım ancak veli  izni ile olacak.
 
Yasa onaylanırsa, ad, soyad, doğum tarihi gibi kişisel veriler toplanarak hizmet veren tüm elektronik posta servisleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar ve hatta arama motorları için söz konusu hüküm geçerli olacak. Ramazanoğlu, yapılan düzenlemelerin uygulamasında ailelerin çok büyük rol aldığını belirtiyor. Bu konuyla ilgili olarak da şu sözlerileri dile getirdi;  “Aslında aileleri eğitmemiz lazım. Anneler ve babaların çocuklarının çantalarına baktıkları kadar cep telefonlarına ve bilgisiyarlarına da girip bakmaları lazım. Filtre koyuyorsunuz engelleyici sistemler koyuyorsunuz onları kırıyor, aşıyorlar.”
 
Hala üzerinde çalışılan projenin ne zaman hayata geçeceği belli değil. Fakat sosyal medyanın bağımlılık haline geldiği bu günlerde, bu tarz  uygulamalar çocuklar ve gelecekleri için olumlu sonuçlar getirebilir.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al