wmaraci reklam

Çok Fazla Kahve Tüketmek Başarısızlığa Yol Açıyor

Kahve… Webmasterlar için o tek başına bir besin kaynağı değil. Bazen geceden kalma gündüzlerimizin kurtarıcısı bazen ise dikkat dağınıklığının korkulu rüyası. Araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara göreyse silah arkadaşımız kahve göründüğü kadar masum olmayabilir. Eğer siz de aşırı kahve tüketme alışkanlığına sahipseniz alışkanlığınızı rafa kaldırmanızın zamanı gelmiş olabilir. Zira yapılan bilimsel bir araştırma sonucuna göre kahveyi çok fazla tüketmek başarısızlığa yol açabiliyor.

Bir Amerikan markası olan Best Mattress Brand, kahvenin ve uykusuzluğun akademik başarı üzerine olan etkisini konu edinen oldukça ilginç bir araştırma gerçekleştirmiş. 1,000 üniversite öğrencisiyle gerçekleştirilen bu araştırmada, öğrencilerin ne kadar kahve tükettikleri ve not ortamaları baz alınmış. Elde edilen sonuçlar ise kısmen kahveyle kanka olmanın her zaman başarıyı getirmeyeceğini hatta bazen başarısızlığa neden olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre hiç kahve içmeyen üniversite öğrencileri 3.43 not ortalamasına sahip olurken, her gün bir bardak kahve içen öğrencilerin not ortalaması 3.41 civarında sonuçlara yansımış. Günde iki bardak kahve için öğrencilerin ortalaması 3.39 iken, tüm gün işkembeye çalışıp 5 bardak ve daha fazla kahve tüketen gençlerin not ortalaması 3.28 olarak görünüyor.

Kahve tüketmek o uyku halinden kaçmamıza yardımcı olurken, normal uyku düzenimizin bozulmasında önemli bir faktör haline geliyor. Araştırmaya göre not ortalamasının çok fazla kahve tüketen gençlerde bu denli düşmesinin nedeninin büyük oranda uykusuzluk olduğu notu düşülüyor.

Bir webmaster olarak elbette kahveyi hayatınızdan tümüyle çıkartmak akıl karı olmayacaktır. Kahve, mutluluk seviyesini arttırma ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Bize sunduğu o Süpermen güçlerini de cabası. Yine de aşırı kahve tüketiminizi dengelemek çalışma performansınızı ve sağlığınızı arttırmaya yardımcı olabilir. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al