wmaraci reklam

Comic Sans’in Oluşturulmasının Ardında Yatan Hikayeyi Biliyor Musunuz?

İlk yaptığınız proje ödeviniz, ilk yaptığınız logonuz ve hatta belki ilk internet siteniz… Kabul edelim, Comic Sans elimizi klavyeye sürdüğümüz andan itibaren hep bizimle birlikteydi. Comic Sans bir çoğumuzun kaçış yolu eski sıra arkadaşıydı. Diğer fontlar resmi ve sıkıcı okul kitaplarını andırırken Comic Sans hem tanıdık biri hem de bizden biriydi. 

Peki, Comic Sans’in oluşturulmasının ardında yatan hikayeyi biliyor musunuz? Comic Sans’i kimin ve hangi nedenden dolayı oluşturduğuyla ilgili oldukça güzel bir YouTube videosu mevcut. Great Big Story kanalının oluşturduğu bu hem eğlenceli hem de etkileyici video, Comic Sans’in hiç akılda hayalde yokken nasıl bir anda ortaya çıktığını ve 90’lı yılların bilgisayarın tümünde ön yüklü olarak geldiğini anlatıyor.

Bakkal tabelasından tutun yoğurt logosuna kadar her yerde gördüğümüz bu logonun ardındaysa Microsoft’un yazı tipi mühendisi olarak çalışan elemanı Vincent Connare var. Vincent, görünüşe göre Comic Sans yazı tipini oluştururken Batman ve Watchmen gibi çizgi romanlardan esinlenmiş.

Video çok güzel ama ne yazık ki İngiliççe, yine de İngilizce alt yazıdan olayı sökecek kadar yabancı diliniz yoksa otomatik çeviri seçeneklerine Türkçeyi ekleyerek videoyu Tarzan Türkçesi kıvamında izleyebilirsiniz ☺︎

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al