wmaraci reklam

Daha Az Çalışıp, Daha Çok Kazanmanızı Sağlayacak 3 Ufak Yöntem

Hayır, bu seferki blog yazımızda sizi çok çalışmak için kamçılayan ve çalışmaya şevk eden ipuçlarından bahsetmeyeceğiz. Bunu zaten bu hafta birkaç kez yapmıştık. Bu sefer daha farklı ipuçlarından bahsedecek ve nasıl bir Webmaster olarak daha az çalışıp, daha çok kazanacağımıza değineceğiz. Hadi itiraf edelim, Webmaster olmamız zaten üşengeçliğimizin en kuvvetli belirtilerinden biri. Hatta daha da öteye gideyim, Webmaster olmak üşengeçlikle karışık bir ruh hali harmanlamasıdır.

Dışarıdan bakınca bu tanımlama oldukça havalı görünüyor olsa bile hayatın bazı acı gerçekleri var. Mesela; çalışmak. İster inanın ister inanmayın ama çalışmadan istediğiniz şeyleri elde etmek gerçekten zor. Özellikle günümüz açısından ve şartlarından olaya bakacak olursak belki imkansız bile diyebiliriz. Onun için baştan uyaralım; bu yazı çalışmadan kazanmayı değil, az çalışarak çok kazanmayı hedefleyecek.

1. Çalışmıyoruz, Çalıştığımızı Sanıyoruz (Chrome eklentisi içerir)

Bu maddeyi sadece bir WM Aracı editörü olarak değil, aynı zamanda bir Webmaster olarak yapacağım ki, olayı tam olarak idrak edebilelim. Geçtiğimiz sene çalışma düzenimin inanılmaz iyi olduğuna inanıyordum. Sabah 8.50’de işimin başına geçiyor ve ortalama olarak akşam 7-8 arasında çalışma gününü tamamlıyordum.

Sonra bir hafta sonu aniden kafama bir şeyler dank etti. Çok düzenli çalışıyordum ama elime gelen net gelirim hedeflediğimin neredeyse yarısıydı. Uzun süre bunun nedeni üzerine kafa patlattık sonra çözümün tam olarak gözümün önünde durduğunu fark ettim. Çalışmıyordum, çalıştığımı sanıyordum.

Çalışma saatlerim oldukça ideal görünüyor olabilir fakat işe başladıktan sonra karşıma sosyal medya üzerinde çıkan bir linke tıklıyor, oradan oraya geçiyor, beriden öteye gidiyor ve yaptığım işten en azından 30 dakika kadar uzaklaşıyordum. Sonuç olarak dikkat dağıtan unsur nedeniyle aslında çalıştığımı düşündüğüm zamanının yarısı kadar çalıştığımı fark ettim. Peki ne yapacağız?

Öncelikle şuradan Website Blocker isimli güzide Google Chrome eklentimizi bir kuralım. Diğer internet tarayıcıları için de benzeri eklentilere kolayca erişebilirsiniz. Website Blocker özetle, istediğiniz siteleri istediğiniz zaman aralığında engelleyen bir eklenti. Facebook, Twitter, Instagram, Onedio, Bunedio, Sunedmis gibi dikkat dağıtan ve bolca zamanınızın gitmesine neden olan tüm bu siteleri Website Blocker ile engelleyerek pehrizimize başlayabiliriz. Bu eklentiyi kullandıktan sonra haftalık gelir ve çalışma performansımda %35’lik artış yakaladım ki, bu çok ciddi bir rakam.

Anlayacağınız çalıştığımı sandığım saatin yarısını benden alıp götüren sosyal ağlar ve bir takım gereksiz ilgi alanımdaki sitelermiş. Kim bize bunu yaptırıyor bilmiyorum ama faturalarımızı yatıramazsak ağlarsa anamız ağlar gerisi sosyal ağlar.

Yazılarınıza Prodüksiyon Evrelerini Katın
İlginizi Çekebilir!

Yazılarınıza Prodüksiyon Evrelerini Katın

Prodüksiyon kavramını reklam çalışmaları, sinema filmleri, televizyon dizilerinden sıklıkla duymuş olmalısınız. Zira bir projenin ortaya koyulmasında mutlaka bu aşamaları görüyoruz. Gelin yapım dünyasıyla yazı dünyasına birbir...

2. Mobil Cihazlarımız Bizi Engelliyor (Mobil uygulama ve teknik içerir)

Yarından itibaren çalışma saatleriniz içerisinde kaç kere elinizin telefona gittiğine bir göz gezdirin. Ansızın Tapatalk’dan gelen bildirimler, kullandığımız sayısız uygulamadan gelen bildirimler, sosyal ağ bildirimleri ve WhatsApp... Tüm bunlardan gelen bildirimlerin her biri bizi bir şekilde kilitliyor ve yaptığımız işe odaklanmaya zorlanmamıza neden oluyor. Hem düşünsenize, Instagram’da onun bunun fotoğrafına bakarken kim çalışmak ister ki?

Bu sorunu aşmak için (Tabii, eğer bu sorunu yaşıyorsanız) Forest mobil uygulamasından faydalanacağız. Forest mobil uygulamasında çalışmaya başlamadan önce sayacımızı çalışma zamanı şeklinde ayarlıyoruz. Uygulamayı tam verimli kullanmak için daha önceden hazırladığımız, Pomodoro Tekniğiyle Daha Verimli Çalışın blog yazısını inceleyebilirsiniz. Forest’de mantık şudur, sayacı başlattıktan sonra eğer elinize telefonu alırsanız büyütmeye başladığınız çimen veya ağaç kuruyor. Ağaç veya çimen çalışma saatinize göre değişiklik gösterebiliyor. Kısa süreli çalışmalarda çimen yetiştirmeyi başarırken uzun çalışma sürelerinde ağaç yetiştirebiliyorsunuz. Önemli olan çimen veya ağaç değil demeyin. Uygulamada belli sayıda altını biriktirdiğinizde sizin adınıza ağaç dikilmesini sağlayan bir sistem var. Yani, hem verimliliğe takla attıracağız hem de dünyaya bir armağan sunacağız.

Forest uygulamasının Chrome ve Mozilla için eklenti sürümü de yer alıyor. O da tıpkı 1. maddede yer verdiğimiz Website Blocker gibi çalışıyor ve filtrelediğiniz sitelere girmeniz durumunda ağacınız çöp oluyor. Yalnız eklenti sadece 25 dakikalık çalışma dilimini kapsadığı için ne yazık ki Forest’in eklentisi pek kullanışlı değil.

3. Yeterince İyi Pazarlayamıyorsunuz

İlk iki maddemiz işin aslında özü fakat ya işiniz yoksa ne olacak? Yalnızca üretmek sizi az çalaşıp, çok kazanabileceğiniz konuma getiremez. Çok kazanmak istiyorsanız ürün veya hizmetlerinizi en iyi şekilde en iyi platformlarda pazarlamanız gerekir. Örneğin WM Aracı’nda yer alan konunuz ne kadar şık duruyor? Ya da konunuz ne kadar ilgi çekici duruyor? Platformun ticaret hacmi az, küçük diye şikayet etmek faturalarınızı kurtarmaya yardımcı olmaz. Eğer birileri çok fazla iş yapıyor diğerleri hiç yapamıyorsa orada pazarlama veya kalite eksikliği var demektir. Bunun çözümü için maalesef daha bunun gibi belki yüzlerce yazıyı benim yazmam sizin de okumanız gerekir. Yalnız, yaratıcılığınızı doğru şekilde kullanırsanız her şey bir anda değişebilir.

Şimdilik bizden bu kadar hala mı az çalışıp, çok kazanamıyorsunuz? Yorum kutusundan düşüncelerinizi yazın birlikte çözüm önerileri arayalım, ne dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al