wmaraci reklam

Daha Önce Görmediğiniz USB ile Çalışan Böyle Bi’ Tuhaf Aletler

Bizim ülkedeki vatandaşlar için USB’nin pek bir esprisi yok. Depolama birimleri, klavye, fare, yazıcı… E hadi olsun olsun bir de bardak ısıtıcı diyelim. Yalnız ecnebilerin kafaları bu konuda bizimkinden biraz farklı çalışıyor. Adamlar bilgisayarın USB noktalarına üçlü priz muamelesi yapmayı seviyor. Bir de bunu inovatif hale getirerek kullanışlı kullanışsız değişik ürünler tasarlıyor.

İtiraf etmek gerekirse WM Aracı Blog’da şimdiye kadar yayınladığım hiçbir blog yazısının başlığını atarken bu kadar zorlanmamıştım. Alışılmadık desek olmaz, farklı desek yine olmaz. En iyisi daha fazla sözü uzatmadan topu doğrudan içeriğe paslayayım. İşte, neden yapıldıklarına anlam veremeyeceğiniz, dünyanın en tuhaf USB ile çalışan ürünleri;

#1- USB Masaj Kaskı

İşleriniz yetişmedi mi? Patron veya müşterileriniz sürekli üstünüze mi geliyor? Fâni dünyanın dertleri derya oldu da içinde mi boğuldunuz? Hiç merak etmeyin. Hemen bir tane Buru-buru Head Massager alarak bilgisayar başında geçirdiğiniz vaktin stres yoğuluğunu düşürmeye başlayabilirsiniz.

Buru-buru Head Massager, USB ile çalışan ve başınızın farklı noktalarına vibrasyon yardımıyla masaj yapan bir USB masaj kaskı. Yalnızca 434g ağırlığında olan masaj kaskı, üreticisinin söylediğine göre diğer masaj aletleri gibi çalışmıyor ve ciddi manada stres seviyenizi düşürmeye yardımcı oluyormuş. Denemesi bedava.

Elon Musk'ın Beyin Çipi Projesine İnsan Deneyi Onayı Çıktı
İlginizi Çekebilir!

Elon Musk'ın Beyin Çipi Projesine İnsan Deneyi Onayı Çıktı

SpaceX, Tesla ve Twitter (X) CEO’su Elon Musk’ın en büyük isteklerinden birisi insanoğlunu Mars’a götürüp orada kolonileştirmek. Fakat Musk’ın bilinen bir diğer en büyük hayali ise insanların beynine bağlanabilmek. Evet, yanlı...

#2- USB Mini Buz Dolabı

Yazın kaldırımda yumurta pişen sıcaklarda soğuk içeceklerinizin hemen ısınmasından şikayetçiyseniz, derdinizin dermanı Dream Cheeky Mini Fridge. Yalnızca USB’den güç alarak çalışan bu mini buz dolabı, sıcak yaz aylarında içeceklerinizi sürekli serin tutmanıza yardımcı oluyor. Kullananların söylediğine göre buz dolabı içecekleri sadece serin tutuyormuş. Yani kurbanlık kıymaları buzluk niyetine içine dolduramıyoruz çünkü buzlanma yapmıyor. Kim neden ihtiyaç duyar bilinmez ama kreatif bir ürün olduğu kesin.

#3- USB Sinek Savar

Sürekli oranıza buranıza dadanıp sinir katsayınızı yükselten sineklerden alternatif bir kurtuluş yolu aruyorsanız çözüm bilgisayarınızdaki USB çıkışında! USB sinek savar, etrafınızdaki tüm sinekleri uzaklaştırmanız için Japonlar tarafından geliştirilmiş etkili bir ürün. Powerbank ve MicroUSB gibi çıkışlarla da kullanılabilen USB sinek savar ile ofiste, kampta ve dışardayken sinekleri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

#4- USB Yıkama Makinesi

Teknolojinin sınırlarının ne kadar uzağa gittiğini görmek istiyorsanız USB yıkama makinesiyle tanışın. Tıpkı bir çamaşır makinesi gibi çalışan bu yıkama makinesi su geçirmez küçük nesneleri yıkamak için tasarlanmış. İçine su ve deterjan (opsiyonel) atarak birçok mini eşyanızı bu alet yardımıyla yıkayabilirsiniz. USB yardımıyla çalışan yıkama makinesi ayrıca 4 adet AAA pille de çalıştırabiliyorsunuz. Bak bak bak, özelliklere bak!

#5- Göz Kırpmalı USB Gözlük

Masunaga Wink Glasses” olarak adlandırılan bu USB gözlük, bilgisayar başında uzun saatler geçirirken gözlerinizi kırpmanızı hatırlamanıza yardımcı oluyor. Belli bir zaman aralığında gözlük camının önüne gelen zımbırtı sayesinde gözlerinizi ne zaman kapatmanız ve ne zaman açmanız gerektiğini hatırlıyorsunuz. İşlevsiz gibi görünse de uzun vadede göz kuruluğunun önüne geçmek için bu gözlük gerçekten ideal. Çalışırken ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum…

#6- Isıtmalı USB Göz Maskesi

Tuhaf ancak bir o kadar kullanışlı (!) diğer USB ürünü ise ısıtmalı USB göz maskesi. İnternette "Grinigh Heated Eye Mask” olarak bulabileceğiniz bu ürün, normal bir göz maskesinin ekstra fonksiyonlar kazandırılmış hali. Göz bölgenize ısı yayan maske, gözlerinizin stres seviyesini düşürüp, baş ağrınızı kesiyor. Ayrıca anksiyeteyi düşürerek daha rahat uyumanıza yardımcı oluyor. Üreticisinin göz kuruluğu hastalığının bile dermanı olduğunu iddia ettiği gözlük, 50 dereceye kadar ısınabiliyor.

#7- İkili USB Fan

Bazen USB fanlar GPU ve CPU dışında da başarılı olabilirler. Momoday’in ürettiği USB Mini Dual Fan bu iş için tasarlanmış. Yüksek kaliteli fanlara sahip olan bu USB sizi sıcak havalarda serinletmek istiyor. Ayarlanabilir rotasyon ve 3 farklı hız seçeneğini de unutmayalım. USB ile çalışan fanların bir de 1200 mAh kapasiteli dahili bir bataryası bulunuyor. Bu sayede USB çıkışınız uzak olsa bile şarjlı olarak kullanılabiliyor.

8#- USB Kalem Tarayıcı

Gerçek adı tabii ki kalem tarayıcı değil. Ecnebilerin WorldPenScan USB Scanner olarak adlandırdığı bu ürünün tıraş makinesi görünümü sizi aldatmasın. Kendisi herhangi bir metindeki yazıyı algılayarak bilgisayarınıza metin olarak yazdırmaya yardımcı oluyor. Listemizdeki tüm diğer ürünler gibi o da USB teknolojisinden faydalanıyor.

#9- İyonik USB Hava Temizleyici

Bir başka adıyla Ionic Air Purifier, çalışma ortamınızdaki toz, bakteri ve kokuları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Özellikle toz ve polen alerjisi olan kişiler için tasarlanan iyonik USB hava temizleyicisini kötü kokulardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Aletin başarılı olması için en az 30 dakika çalışıyor olması gerekiyormuş. İçinde bulunduğunuz alanın genişliğine göre bu süre elbette uzayabilir.

#10- USB Yaka Fanı

İkili USB fanlar ve muadilleri sizi serinletmeye yetmiyor, yüreğiniz bağrınız yanıyorsa onun içinde çözüm USB yaka fanında. USB yaka fanını doğrudan tişört veya gömleğinize tutturuyorsunuz. Böylece hava hiç bir yere dağılmadan doğrudan içeriye giriyor. Bu bana kullanışlı gibi geldi, ne dersiniz?

#11- USB Sihirli Küre (Orb)

Satzuma Plasma Orb, dekorasyon amacıyla üretilmiş bir sihirli küre. Diğer sihirli kürelerden farkı ise onun dokunmatik olması. Elinizle kürenin herhangi bir yerine dokunduğunuzda akımlar yer değiştirip ortaya görsel şöleni çıkarıyor. Masası için güzel ve dekoratif bir şeyler arayan varsa denemeye değer.

#12- USB El ve Ayak Isıtıcı

Tüm gücünü USB’den alan bu el (fotoğrafta görünmüyor) ve ayak ısıtıcısı kışın üşüyen eller ve ayaklara derman oluyor. Ayar kumandası sayesinde ısı seviyesi de kişisel tercihinize göre ayarlanıp değiştirilebiliyor.

#13- USB Dikiş Makinesi

Dananın kuyruğunun koptuğu ürün ve dikecek olan ürün budur. Özellikle çok sık seyahat edenler için tasarlanan bu dikiş makinesi sayesinde ufak tefek dikiş işlerini kolayca halledebilirsiniz. USB dışında 4 adet AA pil ile de makineyi çalıştırabiliyorsunuz.

#14- USB Mikroskop

Sürekli çantanızda taşıyabileceğiniz bir USB mikroskoptan daha havalı ne olabilir ki? 2MP kameraya sahip bu USB mikroskop tam 150 x zoom yapabiliyor. Üzerindeki 6 farklı LED bulunan mikroskop nerede olursanız olun aydınlatma sorununuzu da ortadan kaldırıyor. Windows ve macOS işletim sisteminde çalıştırabileceğiniz Celestron USB Microscope açıkçası benim listedeki favorim oldu.

USB deyip geçmeyelim, insanlar USB ile sorunları çözebileceğimiz şık ürünler geliştirmiş. Ben birkaç tanesi dışında hemen hepsini beğendim. Bu ilginç USB araçlardan siz hangilerini beğendiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al