wmaraci reklam

DMCA Protection Nedir? Nasıl Çalışır?

DMCA Creative Commons gibi bir website içerik koruma sistemidir. DMCA ile içeriğinizi içerik hırsızlarına karşı koruyabilirsiniz. Servis tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Üye olan herkesin bir adet takedown hakkı bulunmaktadır. Peki takedown nedir?:

Takedown kabaca indirmek anlamına gelir. Bunun anlamı ise içeriğinizi çalan siteden yazılarınızı sildirmek veya bu sitenin arama motorlarından çıkartılmasını sağlamaktır.

Dediğim gibi üye olan herkesin bir adet takedown hakkı bulunmaktadır. Daha sonra her takedown için ise 99 dolar gibi bir ücret ödemek zorundasınız. Tabi isterseniz.

Hemen DMCA’ya kayıt olmak için buraya tıklayınız. Kayıt olup giriş yaptıktan sonra “My Protected Pages” menüsünden “Add Protected Page” menüsüne tıklayınız. Bu sayfada beğendiğiniz herhangi bir DMCA logosunun kodunu websitenize yerleştiriniz. Bu noktadan sonra sizin artık birşey yapmanıza gerek kalmıyor. Bu kod sayesinde DMCA sayfalarınızı ve yazılarınızı tarıyor ve kaydediyor. Kaydedip koruma altına aldığı sayfaları “My Protected Pages” menüsünden görebilirsiniz. Yine bu tek kodu her siteniz için kullanabilirsiniz. DMCA yeni eklenen siteyi ve sayfayı otomatik olarak tanıyacak ve koruma altına alacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al