wmaraci reklam

Donald Trump’ın Sitesindeki Kod Satırlarından Obama’ya İttirmeli Kaktırmalı Gönderme Yapılmış

Oyuncular için Easter eggs’i ensesinden yakalamak ne ise, teknoloji meraklıları ve geliştiriciler için kaynak kodda alışılmadık şeyler bulmak o derece keyifli. Bugün sosyal medyanın gündeminde bir Twitter kullanıcısı olan Christpoher Ingraham’ın ABD’nin başkanı Trump’ın sitesinin kaynak kodunda bulduğu koddu. Christopher’ın alıntılayarak paylaştığı kod satırına göre, Trump’ın internet sitesi Obama ve Obama’nın golf hobisine ittirmeli kaktırmalı gönderme yapıyor.

Twitter kullanıcısının paylaştığı ve daha sonra birçok kaynağın doğruladığı koda göre 500 durum kodu için “Opps! Something went wrong. Unlike Obama, we are working to fix the problem… and not the golf couse” mesajı iliştirilmiş. Yani geliştiriciler “Opps! Bir şeyler ters gitti. Obama’nın aksine sorunu düzeltmek için çalışıyoruz… Ve elbette golf sahasındayken değil.“ demek istemiş.

Gelişticilerin troll kokusunu takip etmesi üzerine durum hatasının sadece Trump’ın internet sitesinde olmadığı ve benzeri varyasyonlarının bulunduğu ortaya çıkmış. GOP.com’un ana sayfası gibi bazı resmi internet sitelerinde de espri yeteneği gelişmiş arkadaşların mi mi mizah şov yaptığı görülüyor. GOP’un ana sayfasında 404 hatası için belirlenen bir değişkende “Hillary Clinton ve bu sayfanın ortak noktası nedir? Her ikisi de ölü (kırık).” mesajı iliştirilmiş.

Şimdilik mizah sever geliştiricinin kim olduğu ve kod satırlarının neden kasıtlı biçimde değiştirildiğine dair açıklama yok. Lakin bu kod satırlarında elde patlayan bir bomba var. Hazırlanan şaka kodunun ekrana yansıtılması için tek eşittir işareti yerine iki adet eşittir (equal, ==) kullanması gerekiyordu.

Komik geliştiricimiz belki canı sıkıldığı için kod satırını hazırlamış ama mizah yeteneğini tüm dünyayla paylaşmak yerine kod satırının içine gömmek istemiş olabilir. Kim bilir, belki olayın en komik tarafı budur.

Kodların arasına arasına sokuşturulan yorum satırları ve aktif olmayan kod satırları bu olaydan sonra patlar gider haberiniz olsun. Yar olur, ağyar olur, trend, olur, topic olur…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al