wmaraci reklam

Dünyanın İlk Holografik Ekranı Üretildi!

3 boyutlu tasarımlarla haşır neşir olan tasarımcılar için VR ve AR Headset’ler çalışmalarına erken ön bakış atmalarının en dahiyane yollarından biri. Uzun süre boyunca takılan Headset’lerin konfor açısından başarılı olduğunu söylemek ise ne yazık ki mümkün değil. Özellikle isilik çıkartabileceğiniz sıcak havaları düşününce…

Tasarımcıların her çalışmalarındaki ufak değişikliklere göz atmak için kafasına boyutlar arası geçiş Headset’i takması yerine, yaptıkları çalışmaları masalarından görebilmeleri elbette harika olurdu. Bunu uzun süre önce düşünen bir girişim, sonunda çalışmalarını tamamladı. İşte, karşınızda dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan holografik ekran!

The Looking Glass adındaki bu ekran, 3D tasarımcıları için dünyada bir ilk olma niteliğini taşıyor. 4 yıl boyunca geliştirilen Looking Glass’ın ekibinde hologramcılar, mühendisler, Unity geliştiricileri ve 3D tasarım sanatçıları yer alıyor. Monitör, ışık alanı ve hacimsel teknolojileri kullanarak, 3D çalışmanızı masaüstünden 3 boyutlu olarak görebileceğiniz ve etkileşime geçebileceğiniz bir görüntü oluşturuyor. 3D model ve animasyonları OBJ, FBX, STL ve gLTG formatında destekliyor. Ayrıca Maya üzerindeki çalışmalarınızı doğrudan önizlemenizi sağlıyor. Zbrush, Blender, Tinkercad ve Solidworks gibi birçok endüstriyel yazılım da Looking Glass ile kusursuz çalışıyor.

Looking Glass, 3 boyutlu çalışanlar için adeta hayalleri gerçeği dönüştürüyor. Hazırladığınız 3 boyutlu grafikleri hemen inceleme ve etkileşime girme şansı sunan Looking Glass’a ilgi de doğal olarak büyük. Şu an KickStarter üzerinden fon toplamaya başlayan Looking Glass yakında seri üretime geçmiş olacak. Peki, bu teknolojiye masaüstünden erişmek isteyen tasarımcıların günahı ne olacak?

Masanızın üstünde bu harika teknolojiyi kullanmak için Looking Glass’ın standart modele bin bir dolar ödemeniz gerekiyor. Looking Glass’ın büyük boyutlu olan modeli ise 3 bin dolardan satışa sunuluyor.

Looking Glass’ın sektör bazında gerçekten en başarılı ürünlerden biri olduğu kesin. Tasarım endüstrisinde kullanımının ne kadar yaygınlaşacağını ise en erken birkaç yıl içinde göreceğizdir.

Looking Glass’ı siz beğendiniz mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al