wmaraci reklam

e-Devlet Üzerinden Artık Kaza Tutanağı Oluşturulabilecek! Peki Nasıl Yapılacak?

Birçok resmi işlemin artık edevlet üzerinden yapılabildiği şu günlerde sisteme yeni bir güncelleme geldi. Yapılan güncelleme ile artık edevlet üzerinden trafik kaza tutanakları da oluşturulabilecek. Özellikle araç sahiplerini oldukça sevindiren bu yenilik, artık araç sahiplerinin karıştıkları kazada kağıt kalem arayıp tutanak tutmakla uğraşmasını tamamen ortadan kaldıracak. Öyle ki edevlet üzerinden birkaç adım ile gerçekleşen kazanın tutanağı sisteme işlenilebilecek.

e-Devlet Kaza Tutanağı Oluşturma

e-Devlet üzerinden oluşturulacak kaza tutanakları resmi olarak kabul görecek ve böylelikle kazaya karışan sürücüler süreci edevlete yükledikleri tutanağa göre sürdürebilecekler. Sisteme girilecek kaza tutanağı otomatik olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne de (SBM) aktarılacak. Bu şekilde sigorta şirketleri kazalardan anında haberdar olmuş olacak ve süreçleri ivedilikle başlatabilecekler.

En İyi Yatırım Araçları
İlginizi Çekebilir!

En İyi Yatırım Araçları

Yatırım, finansal güvenliğin ve gelecekteki refahın temel taşlarından biridir. Özellikle, en iyi yatırım araçlarını bilmek, birikimlerinizi değerlendirmek ve finansal hedeflerinize ulaşmak için kritik öneme sahiptir. Bu bağlamda, ya...

e-Devlet Kaza Tutanağı Nasıl Oluşturulur?

e-Devlet üzerinden kaza tutanağı oluşturabilmek için tabii ki bir e-Devlet şifresinizin olması gerekiyor. Şayet e-Devlet şifreniz yok ise size en yakın PTT şubesine giderek şifre alabilirsiniz. Peki e-devlet şifresine sahipsiniz ve bir kazaya karıştınız. Nasıl kaza tutanağı yükleyeceksiniz?

e-Devlet kaza tutanağı oluşturmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • E-devlet mobil uygulamasında arama yerine önce, ‘Kaza Tutanağı’ yazarak özelliği aratın. Ardından ‘Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ başlığı altında sunulan ‘Kaza Tutanağı’ hizmetine tıklayın,
  • Ardından açılan sayfada, ‘Yeni Tutanak Oluştur’ yazısına tıklayın,
  • Çıkan ekranda kazaya karışan aracın ruhsat bilgilerini girin ve devam edin. Sistem bilgileri onayladıktan sonra kaza fotoğraflarını çekerek sisteme yükleyin.
  • Son olarak ise sigorta bilgilerini doldurup onaylayın,
  • Bütün aşamalar tamamlanınca kaydı ‘Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne gönderin.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al