freelance iş ilanları

Ekim Ayında Korku Oyunlarına Doyacaksınız!

Oyun çeşitliliği ve kalitesi bakımından 2023 yılı kadar ihtişamlı olmasa da biz oyuncuların yüzünü güldürecek sayısız yapımla çıkagelen 2024, korku türü adına da başarılı oyunları, oyun bilgisayarımıza konuk etmemizi sağlıyor. Bağımsız tarafta, birbirinden ilgi çekici örneklerini gördüğümüz korku türünün yüksek prodüksiyonlu (AAA) üyeleri ise bu yılın Ekim ayında toplanıyor. Peki, hangi oyunlar bizleri bekliyor, gelin birlikte göz atalım.

Until Dawn (4 Ekim 2024)

2015 yılında PlayStation 4 platformuna çıkan ve geliştiricisi Supermassive Games’in adını, dünya çapında duyurmasını sağlayan Until Dawn, Unreal Engine 5 ile yeniden inşa edildi. Klasik korku filmlerinden esinlenilerek tasarlanan Until Dawn, bir yıl önce aralarından iki kişinin sıra dışı bir şekilde kaybolduğu ortama, bu olayın esrarını tartışmak ve biraz da eğlenmek üzere dönen sekiz arkadaşın yaşadıkları olaylara odaklanıyor. Yapımın Türkçe alt yazı desteği olduğunu anımsatalım.


Web3 Oyunlar Neden İlgi Görmüyor?
İlginizi Çekebilir!

Web3 Oyunlar Neden İlgi Görmüyor?

Yatırım ve girişimcilik ekosistemlerine uzaktan da olsa göz atıyorsanız Web3 alanının ne kadar aktif olduğunun farkındasınızdır. Her gün yeni projeler duyuruluyor, yüksek meblağlarla yatırımlar yapılıyor ve girişimler büyük iş...

Silent Hill 2 (8 Ekim 2024)

Psikolojik korku türünün en iyi örneği kabul edilen ve serinin takipçileri kadar, korku türünün müdavimleri tarafından da el üstünde tutulan 2001 çıkışlı Silent Hill 2’nin aynı isimli yeniden yapımı, 8 Ekim’de bizlerle. Vefat eden eşinden yıllar sonra bir mektup alan James Sunderland’in, hem ürkütücü hem de hüzün dolu hikâyesini daha da genişleterek karşımıza getirecek olan yeni Silent Hill 2’yi, Layers of Fear serisi ve Medium gibi birçok oyunla büyük takdir toplayan Polonyalı oyun stüdyosu Bloober Team geliştiriyor. Oyunun ses ve müzik tarafında, Silent Hill serisinin kimlik kazanmasını sağlayan Akira Yamaoka ve orijinal seriyi geliştiren Team Silent’ta sanat yönetmenliğinin yanı sıra yaratık tasarımlarını da üstlenen Masahiro Ito var. Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen yapım, yalnızca güçlü oyun bilgisayarı modellerinde akıcı çalışacak gibi görünüyor.


A Quiet Place: The Road Ahead (17 Ekim 2024)

Korku türünü, yalnızca oyunlarda değil sinema filmlerinde de seven oyuncuların mutlaka izlemiş oldukları A Quiet Place serisinden ilham alınarak hazırlanan A Quiet Place: The Road Ahead, filmlerdeki gibi sessizliğin hayatta kalmak için gerekli olduğu, yürüme simülatörü tadında bir korku-macera oyunu. Yapım, film serisindeki istilacı yaratıklardan uzak durarak tekinsiz ortamlardan kurtuluşa ulaşmaya çalışan karakterlerin başlarından geçenleri çarpıcı şekilde yansıtıyor. Oyunu, Remothered: Broken Porcelain adlı korku oyunundan tanıdığımız Stormind Games geliştiriyor ve yapımın grafikleri, yüksek performanslı oyun bilgisayarı çeşitlerinin oyun için ancak yeterli olacağını gösteriyor.


Shadows of the Damned: Hella Remastered (28 Ekim 2024)

Orijinali, 2011 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına çıkan, korku temalı aksiyon macera oyunu Shadows of the Damned, “Hella Remastered” sürümüyle oyun bilgisayarımıza gelmeye hazırlanıyor. Yapımcı cephesinde, Resident Evil serisinin yaratıcısı Shinji Mikami, ses ve müzik tasarımı tarafındaysa az önce Silent Hill 2 vesilesiyle andığımız Akira Yamaoka’nın bulunduğu oyunda, kız arkadaşını iblislerin elinden kurtarmaya çalışan iblis avcısı Garcia Hotspur başkahraman konumunda. Yeni kostümler, NewGame+ ve yüksek çözünürlük desteği gibi özelliklerle gelen Shadows of the Damned: Hella Remastered, tam da Cadılar Bayramı’ndan üç gün evvel yayımlanıyor.


Her biri, birbirinden başarılı olan/olacak yapımların hakkını vererek oynamak için gerçekten de yüksek performanslı donanım bileşenleri içeren oyun bilgisayarı modelleri kullanmak gerekiyor. Bu noktada Monster, beklentilerinize fazlasıyla yanıt verecek çözümler sunuyor. Monster’ın; Abra, Tulpar ve Semruk ailesinde yer alan güçlü oyun bilgisayarları, yalnızca size aktardığımız oyunları değil, güncel tüm oyunları, yüksek çözünürlükte ve akıcı çalıştırıyor. Eğer siz de oyunların büyülü dünyasına kendinizi kaptırmak istiyorsanız, vakit kaybetmeden kendinize uygun bir “canavar” ile hemen tanışın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al