wmaraci reklam

Elon Musk, Google Benzeri Bir Arama Motoru Geliştirebilir!

90’lı yıllarda internetin ayyuka çıkmasıyla geleceği şekillendiren ilk girişimler mantar misali ortaya çıkmaya başlamıştı. Bugünün dünya devi arama motoru Google, bu mantarlardan biri olarak, Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında geliştirildi. Fakat fotoğrafın hepsi bundan ibaret değil.

Elon Musk, 1993 yılında Wharton lisansı için Google benzeri bir arama motoru tezi fikri yazmayı başaran ender girişimcilerden biri. Bu olayın, Google ve hatta Yahoo henüz ortada yokken 1993 yılında gerçekleştiğini de unutmayalım. Tüm bunları göz önüne alır, bir de geçtiğimiz gün ortaya çıkan iki dakikalık videoyu kaynak kabul edebilirsek, Musk’ın hedefinde yeni bir arama motoru projesi olabilir.

Birkaç gün önce ortaya çıkan 2 dakikalık video, Elon Musk ve ona yöneltilen bazı önemli soruları içeriyor. Röportajı yapan kişi, Musk’a Google benzeri arama motoru tezini sorduğundaysa Musk: “Google’a benzer bir şeyi 20 yıl önce yapabilirdik,” cevabını veriyor.

Konuşmanın en can alıcı noktası buradan sonra başlıyor. Popüler girişimci, birbirinde bağımsız olarak üç farklı projesinin olduğundan bahsediyor. İlk iki projesini Ultra kapasitörler ve güneş panelleri olarak açıklayan Musk, üçüncü projesini ise “Google Thing” yani, “Google türevi” diyerek üstü kapalı olarak yanıtlıyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk ismiyle özdeşleşen ve fenomen elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors’un CEO’su. Diğer taraftan güneş panelleri üzerine odaklanan SolarCity gibi yenilikçi bir şirketin de başkanı. Yenilikçi projelerle ortaya çıkma huyu olan Musk’dan sıradan bir arama motoru elbette beklenemez. Eğer iddialar doğruysa Elon Musk yakın gelecekte karşımıza güçlü bir arama motoruyla çıkabilir.

Elon Musk’ın ardında olduğu yeni bir arama motoru çıkarsa sektörün karşıcağı kesin gibi. Peki, Elon’un kafasındaki bir sonraki proje fikri bir arama motoru mu? Bunu şimdilik yalnızca Elon bilebilir.

Sizce Elon’un arama motoru Google ve diğerlerine kafa tutabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al