wmaraci reklam

Elon Musk'ın Beyin Çipi Projesine İnsan Deneyi Onayı Çıktı

SpaceX, Tesla ve Twitter (X) CEO’su Elon Musk’ın en büyük isteklerinden birisi insanoğlunu Mars’a götürüp orada kolonileştirmek. Fakat Musk’ın bilinen bir diğer en büyük hayali ise insanların beynine bağlanabilmek. Evet, yanlış duymadınız. Elon Musk’ın titizlikle yürüttüğü ve ismine Neuralink adını verdiği beyin çipi projesi ile Musk, insanların beynine çip takarak insan beynini bilgisiyarlarla birleştirmeyi hedefliyor. Zira yapay zekaya karşı olduğu ile de bilinen Elon Musk, insan beynini yapay zeka ile buluşturarak birçok hastalığı da tedavi etmek istiyor.

Neuralink aslında Elon Musk’ın 2016 yılında kurduğu özel şirketin adı. Fakat insan beynine çip takma projesine de aynı ismi veren Musk, bu projesine de tam olarak 2017 yılında başladı. Bu projenin çalışma şekli bilim kurgu filmlerini aratmıyor. Zira özel implant cihazları geliştiren şirket, bu cihazlar sayesinde kablosuz mikro çipleri insan beyinlerine yerleştirerek çipli beyinleri kontrol edebilecek. Elon Musk’a göre bu çipler sayesinde hafıza kaybı, bilinç kaybı, parkinson, demans, omurga ve alaheimer gibi beyinsel rahatsızlıklar tedavi edilebilecek.

İlk olarak domuzlarda denenmesi için 2020 yılında resmi kurumlara başvuran Musk, ilk başvurusuyla reddedilmişti. Fakat 2020 yılının sonlarına doğru tekrar yaptığı başvuru ile domuz deneyleri için onay alan Musk, o tarihten beri projesini domuzlarda denemiş ve iki adet domuzda da başarı elde etmişti. Musk geçen sene domuz deneylerini tamamlayınca insan deneylerine geçeceğini söylemişti. Beklenen açıklama Neuralink şirketi tarafından geldi.

Şirket yaptığı açıklamayla artık insan deneyleri için hazır olduklarını ve Amerika'daki resmi makamlardan da insan deneyleri için onay alındığını duyurdu. İvedilikle insan denek arayışına giren şirket, deneyin yapılacağı deneklerin engelli insanlardan seçileceğini söyledi. Deneye başvuracak engelli insanların beynine yerleştirilecek yarı çapı 23 milimetre genişliğindeki bu çip, beyin dalgalarını kaydederek beyin ile doktorların konuşmasını sağlamaya çalışacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al