wmaraci reklam

Elon Musk ve Ekibinin Falcon 9 Füzesi Fırlatılırken Yaşadığı Heyecan

Elon Musk ve ekibinin (SpaceX) Falcon 9 füzesi fırlatılırken yaşadığı heyecan gerçekten görülmeye değer. Aşağıdaki video'yu izleyerek bu heyecana ortak olabilirsiniz :)

SpaceX, daha önce 4 kez denediği roketi okyanusa indirme girişimi başarısız olurken, aralık ayında karadaki bir üsse indirebilmişti.

10 veya 20 kullanımlık olduğu belirtilen bir Falcon 9 roketinin maliyetinin 60 milyon doları bulduğu ve 200-300 bin dolarlık yakıt harcadığı kaydedildi.

Folcon 9 hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse:

Falcon 9, merkezi Kaliforniyanın Hawthorne şehrinde olan SpaceX şirketi tarafından tasarlanıp geliştirilen yeniden kullanılabilir bir fırlatma araçları ailesidir. Bu fırlatma araçları ailesi Falcon 9 v1.0, Falcon 9 v1.1, Falcon 9-R'den oluşmaktadır. Bu yörüngeye-iki-aşamada-çıkan aracın her iki aşaması için de güç, yakıt olarak sıvı oksijen (LOX) ve roket-sınıfı kerosen (RP-1) kullanan roket motorları tarafından sağlanır. Falcon 9'un şu anki haliyle alçak Dünya yörüngesine 13150 kilogram (28990 lb) ağırlığında ve yer istasyonul transfer yörüngesine 4,850 kilogram (10,690 lb) ağırlığında görev-yüklerini taşıyabilmektedir. Her üç Falcon 9 aracı da orta ölçekteki fırlatma sistemleri sınıfındadır.

SpaceX bu günlerde iyileştirilmiş ve yüzde 60 daha ağır olan bir Falcon 9 fırlatma aracı —Falcon 9 v1.1— kullanmaktadır, bu hali ilk defa 2013 Eylül ayındaki, Falcon 9 uçuşlarının altıncısı olan ispat uçuşunda fırlatılmıştır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al