wmaraci reklam

Elveda Like Butonu: Facebook Yorumlarında Artık İfadeler Kullanılabilecek

Benzerlerini farklı platformlarda görsek bile Like butonunu ilk defa Facebook ile tanıdık. İlk bakışta yabancıladığımız Like butonu öyle alelade bir buton değildi. Bu buton ki, insanların yaptığı paylaşımların kitleler tarafından kabul gördüğünü onaylamanın en kolay yoluydu.

Bunu gören Facebook durdu mu, hayır durmadı. Hemen ardından beğen butonunun da evrimleşmiş hali olan ifadeler özelliğini getirdi. Böylece “beğenme butonu” getirmek yerine Facebook insanların bir içeriğe tam olarak reaksiyon göstermelerini sağlamıştı. 

Facebook’un getirdiği ifade özelliğinden sonra like butonunun nadiren kullanıldığı bir gerçekti. Bundan sonraysa like butonu veya eski şekliyle hafızalarımızda yer eden beğen butonuna artık insanların ellerinin daha az varır olacak.

Facebook bugün sunduğu güncellemeyle artık yapılan yorumlara da ifadelerle reaksiyon vermemizin önünü açtı. Yani artık arkadaşınız süper komik bir caps’e sizi etiketlediğinde “asdkjfhaskdşfnaksdnckjasbdjfhbaıwoejfıquwnlfjasdf” randomu atmak yerine elinizi klavyeye bile sürmeden yorumun üzerine gelip “haha.” ifadesini yoruma kondurabilirsiniz.

Şirket, şu an için bu güncellemeyi sadece masaüstü platformda sunuyor ancak yeni özelliğin mobil platformlara sıçramasının da çok fazla sürmeyeceğini ön görebiliriz. İfadeler özelliği birkaç ay önce Facebook Messenger’a da getirilmişti. Atılan son adımla birlikte artık Facebook üzerinde neredeyse her şeye reaksiyon gösterebilmemiz mümkün hale gelmiş oldu. 

Şimdiden Facebook’un dört bir yanında reaksiyonların havada uçuşacağı öngörmek mümkün. Siz yeni nurtopu like özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz ve sizce bu adım Like butonunu tümden emekliye ayırabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al