wmaraci reklam

Elveda PuTTY; Microsoft Kendi OpenSSH İstemcisini Geliştirdi!

Tüm webmaster için olmasa bile çoğumuz için SSH bağlantıları ekmeği tuza banıp banıp yemek demek. Yeni bir bilgisayarın başına geçtiğimizde önce tercih ettiğimiz internet tarayıcısını sonra ise OpenSSH istemcisi olarak PuTTY’i indiriyoruz. PuTTY bize 20 yıldan uzun süredir hizmet eden, ücretsiz ve işlevsel olarak SSH bağlantıları gerçekleştirmemize yardımcı olan bir yazılım. Windows uzun bir bekleyişin ardından artık geliştiricilerin çaresiz haykırışlarını duymuş olmalı ki bize yeni bir alternatif sunmak için kolları sıvamış.

Eski alışkanlıklarımızın dışına çıkmamızı istemeyen Microsoft’un OpenSSH Client’ı yine komut istemi üzerinden çalışacak ve Windows 10 işletim sistemi üzerinde kullanılabilecek. Şimdilik beta aşamasında olan OpenSSH istemcisi yarın ertesi gün belki diğer Windows sürümleri için de yayınlanabilir fakat şu an bu ihtimal pek olası görünmüyor. (Özellikle söz konusu Microsoft olunca)

Microsoft yeni OpenSSH istemcisini gizli kapaklı ve beta olarak sunuyor fakat ServeTheHome YouTube kanalı üstünden Microsoft’un SSH istemcisiyle erken kucaklaşmak isteyen kullanıcılar için çam sakızı çoban armağını kurulum videosu hazırlamış. Kurulum işlemi yalnızca birkaç basit adımdan oluştuğu için pek İngilizce bilginizin olması gerek duymuyor. Aşağıdaki mini video yardımıyla Microsoft’un Beta OpenSSH istemcisini kurabilir ve bir sunucuya ilk bağlantıyı nasıl gerçekleştireceğinizi çözebilirsiniz.

Microsoft’un son zamanlarda geliştiriciler için yaptığı atılımlar gerçekten başarılı oluyor. Eğer bir PuTTY kullanıcısıysanız, PuTTY’nin pabucunu dama atıp, Microsoft’un yerleşik OpenSSH istemcisini kullanmayı düşünür müsünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al