wmaraci reklam

Emma Watson'lı iCloud Fotoğrafı Tuzağı; Fappening 2.0

Tıkladınız değil mi? Tabiki evet! Ama artık tıklamayın, Allah aşkına tıklamayın, çünkü tehlikede olan Emma Watson değil, sizsiniz. Emma'yı boşverin babası bir iki döver konu kapanır ama siz kredi kartını kaptırırsanız 7 sülaleniz ıslak odunu eline alıp, kamyonun arkasına atlayıp bulunduğunuz konuma doğru yola çıkabilir.

Asıl ciddi konuya gelelim; biliyorsunuz ki bu iCloud belası yüzünden yabancı ünlülerin (Burcu Esmersoy hariç) çıplak fotoğrafları internete sızdırıldı. Milyonlarca insan durur mu? Herkes fotoğrafları araştırmaya koyuldu. Google görsellerde rekor arama mı dersin, ifşa gruplarına 'aga Allah adı verdim bana da link at' yazanlarımı dersin.. ne dersen de, merakının kölesi olan insanlar ilk tehlikeye maruz kaldı. Neticede kıl payı kurtulanlarda oldu, lavaboya giderken masanın üzerinde telefonu açık unutup küfre/şiddete maruz kalanda. Yalnız bu sefer tehlike bu boyutu aşacak.

İkinci Tehlikenin Adı Fappening 2.0

iPhone kullanıcılarının baş belası olan iCloud servisi, yine can yakacak gibi duruyor. Fappening 2.0 isimli ikinci dalga ile yine onlarca ünlü ismin yer aldığı ifşalar hazırlandı.

İşin temeline inecek olursak ilk dalgayı yaratan grubun 3 temsilcisinden ikisi (Edward J. Majerczyk ve Ryan Collins) yakalandı. İlk iki ismin basın yoluyla duyurulmasının ardından asıl ismi bilinmeyen 3.kişi ise Fappening 2.0 tehlikesini oluşturan şahıs olarak gösterildi. Fakat bu şahıs daha tehlikeli bir hal aldı.

Yeni sızıntının temelinde sadece görselleri dağıtmak yer almıyor. Bunun yanı sıra bu görselleri görüntülemek isteyenleri;

-Belirli bir eklentiyi indirme.

-Görselleri bulmak için özel bir yazılım indirmeye zorlama.

-Göremediğiniz zilyon tane truva atını sızdırma.

-Gölgeli ve mozikli görüntüler ile bilgilerinizin çalınacağı bir sayfaya yönlendirme.

gibi tehlikeler bekliyor. Fappening 2.0 isimli ikinci sızıntı vakasının altındaki en kolay yöntem ise, yönlendirilen şahsın Gmail, iCloud (varsa) gibi bilgilerinin kolay bir şekilde ele geçirildiği gözlemleniyor. 

Rastgele böyle bir habere denk geldiyseniz dahi, sıklıkla şifrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz. Siz siz olun Wmaraci bizi uyarmadıydı demeyin…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al