wmaraci reklam

En Çok Kullanılan 4 SEO Aracı ve Fiyatlandırmaları

Optimizasyon çalışmalarımızı yürütürken bize destek olan pek çok ücretli ve ücretsiz araç bulunuyor. Ücretli bazı araçlar o kadar detaylı ve özenli çalışmalarla bu işi gerçekleştiriyor ki kapılarını bir kere araladığınızda bağımlılık yaratabiliyorlar. İşte bu yazımızda konumuz da tam olarak kendileri.

Aşağıdaki araçlar, genellikle oldukça benzer işlevlere sahip ve oldukça benzer çalışmalar sunuyorlar. Burada onları öne çıkartan genellikle performansları, fiyatları ve kullanışlı arayüzleriyle birlikte sağladıkları avantajların bolluğu oluyor. Bu yüzden her biri birbirinden kaliteli bu araçları kendi içlerinde kapıştırmak gibi bir niyetimiz olmadığını en baştan söyleyelim. Biz potansiyel müşterileri olan sizler için fiyatlarını derledik, zira bu beşli dışındaki alternatiflerin tercih edilme oranları da çok daha düşük doğrusu. Bu notları da düştüğümüze göre, derlemeye başlayabiliriz efenim.

Ahrefs

Başarılı blog yazıları ve öğretici YouTube içerikleriyle kapılarımızı tıklatan Ahrefs aynı zamanda oldukça güçlü bir SEO aracı olarak da hizmet vermekte. 2011 yılından bu yana hizmet veren Ahrefs, anahtar kelime yaratıcı aracının yanında birbirinden önemli araçları da bünyesinde barındırıyor ve hazırladıkları blog içerikleriyle paylaştıkları istatistiklerin pratikte nasıl kullanılacağını da müşterileriyle paylaşıyorlar.

  • Deneme Süresi: 7 Gün (Deneme sürecinden faydalanmak için 7 Dolar ödemeniz gerekiyor)
  • Aylık Temel Fiyatı: 99 Dolar

SEO Kavramının Evrildiği Nokta
İlginizi Çekebilir!

SEO Kavramının Evrildiği Nokta

Arama motorları kendilerini geliştirdikçe, yukarı sıralara çıkma amaçlı yapılan hareketler de değişiyor. Uygulanan formüller çeşitleniyor ve görüş ayrılıkları baş gösteriyor. Peki, genel olarak baktığımızda SEO’nun bugün...

Moz

Hem internet sektörüne yeni girenlerin hem de bir süredir burada olanların ortak noktalarına göz attığımızda hepimizin Moz’u duyduğu gibi bir sonuçla karşılaşabiliyoruz. Moz hem site içi çalışmalarınıza destek oluyor, hem de site dışı analizlerini size aktarıyor. İçerisinde pek çok faydalı gereç barındırdığını söyleyebiliriz. Moz’un ücretsiz araçlarının bulunduğunu da söyleyelim, gayet faydalı olabiliyorlar ve fiyatlarından bahsetmeye başlayalım.

  • Deneme Süresi: 30 Gün
  • Aylık Temel Fiyatı: 99 Dolar

Semrush

Diğer tüm araçlarla birlikte Semrush da benzer raporları, benzer şekillerde sunuyor. Ancak onu özel kılan bir yönü olduğunu da söyleyelim. Semrush, rakip analizi konusunda gerçekten de bir sanat işliyor. Eğer yüksek rekabete dayalı bir sektörde iş yapıyorsanız, kendisinin sunduğu nimetlere göz atmanızda büyük fayda var gerçekten. 2008 yılından bu yana hizmet veren bu şirket, çeşitli araç takımlarıyla sizi öne çıkarmayı vaat ediyor. Ayrıca diğer programlar için Türkçe siteler için çok iyi performans gösterdiklerini söylemek zor, ancak şirket burada da hiç fena bir noktada sayılmaz.

  • Deneme Süresi: 7 Gün
  • Aylık Temel Fiyatı: 120 Dolar

Screaming Frog

Dan Sharp tarafından 2010 yılında yılında Birleşik Krallık’ta kurulan Screaming Frog’u da listeye almamak çok ayıp olurdu. Screaming Frog diğer sitelerin aksine bir programla çalışıyor ve kurulum gerektiriyor. Aynı zamanda yine diğer programların aksine, oldukça kapsamlı bir ücretsiz versiyon barındırıyor. Ancak söylemekte fayda var, ücretli sürümün özelliklerine göz attığımızda yüzüne bakasımız gelmiyor pek. Diğer bir yandan SEO Örümceği olarak adlandırdıkları bu program diğer programlara göre oldukça ucuz doğrusu.

  • Deneme Süresi: Bulunmuyor
  • Senelik Temel Fiyatı: 149 Pound

Siz saydığımız araçlardan hangisini kullanıyorsunuz ve okurlarımıza hangisini tavsiye edersiniz? Yorumlarda görüşelim efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al