wmaraci reklam

Eringenler Toplanın, Tembel Dönemlerden Sıyrılmanın 5 Yolu

Düzenli ve fiziksel işlerde çalışmayan insanlar için üretkenliğin önündeki en büyük engel çoğu zaman tembellik oluyor. Üretkenliğin maddi kazançla ve başarıyla doğrudan alakalı olabildiği bilişim, yazılım, tasarım ve içerik üreticiliği gibi alanlarda bu sorunla mücadele edebilmek de oldukça önemli.

Sizi bilmem, ancak bende yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğimde arkasından gelen mola bitmek bilmiyor. Bazen günler, bazense haftalar sürebilen bu molayı aşmak ciddi anlamda motivasyon gerektiriyor. Dinlenmek, kafamızı ve vücudumuzu rahatlatmak gerçekten önemli bir ihtiyaç, bunun da farkında olalım. Ancak, sıra iş yapmaya geldiğinde de tembellik etmeden verimli bir biçimde çalışabilmeliyiz. Gelin bunun için 5 farklı yolla motive olmanızı kolaylaştıracak maddeleri listeleyelim.

Uykumuzu Düzene Koymalıyız

Listenin klişe ama önemli maddesini en baştan konuşalım ki ağırlık yapmasın. Sabah erken kalkıp, verimli bir gün başlatmak, vücudumuzun evrimsel sürecimizde çalışmaktan ziyade dinlenmeye alışık olduğu akşam saatlerinden daha kolay olacaktır. Bunu her gün başarabildiğimiz bir noktada zaten tembel dönemimizi de arkada bırakmış oluruz değil mi?

Uykunuzu geriye çekmekte zorlanan amansız bir gece kuşu musunuz? Bu durum için de tavsiyemiz var! Günü tersten bağlayın, madem uyumamayı seviyorsunuz sonraki akşam saatlerinin gelmesini bekleyene kadar ayakta kalın. Belki denemesi zor olacak ama akşam saatleri geldiğinde uyuduğunuz zaman sabah erken kalkmanız da kolay olacak.

Alanya'da Rüya Gibi Bir Balayı Tatili Planlayın
İlginizi Çekebilir!

Alanya'da Rüya Gibi Bir Balayı Tatili Planlayın

En mutlu anlarınızı yaşadığınız düğün sürecinin ardından doyasıya dinlenmek isteyebilirsiniz. Yoğun geçen günlerin yorgunluğunu, her detayı özenle planlanan bir balayı tatiliyle üzerinizden atmanız mümkün olur. Yeni evlenen ...

Soğuk Bir Duş Almaya ne Dersiniz?

Bir keyif çatma banyosundan bahsetmiyorum. Bu aslında depresyon ve bunalımda olan insanlara da önerilmesiyle karşımıza çıkan bir metot diyebiliriz. Vücudumuzu bilinçli olarak zor duruma düşürerek zihnimizi açmaya çalışıyoruz diye özetlenebilir. Kısa bir şok yaşatmak ve beynimize düz kontak yapmak şeklinde metafor haline getirmek de yanlış olmaz. Bu duşun ardından da dinlenmek yok. Bir şeyleri değiştirmeye karar verip duşa giriyoruz. Çıktığımızdaysa uygulamaya koyuluyoruz. Anlaştık mı?

Tembellik Yaratıcılarınızla Savaşın!

Mayışmış bir şekilde zaman kaybederken yaptığımız şeyler az buçuk bellidir değil mi? Instagram’da turluyoruzdur, YouTube’da video izliyoruzdur ya da Steam’den yeni bir strateji oyunu indirmişizdir. Bunlarla alışkanlıklarımızı değiştirene kadar kısa savaşlar vermek oldukça önemli. Mobil detoks mu yaparsınız, oyunu mu silersiniz artık orası size kalmış. Ancak bir şekilde bu ortamın oluşmasını engellemeniz elzem. Bu sayede başka uğraşlar edinebilecek yeni zamanları da yaratabilirsiniz.

Planlayın, Notlar Alın, İşe Koyulun

Elinize ufak bir yapışkanlı kâğıt alın. Yarın yapmayı düşündüğünüz basit işleri üzerine listeleyin. Yarın bu işleri bitirmeden uyumayacağınız fikrine alışın ve bunu kendinize aşılayın. Ardından yapılacak şey oldukça basit. İşe koyulun! Notlarınızdan yapmaya heveslenemedikleriniz olursa da çekinmeyin, bir sonraki güne bırakmanızda dert yok. Ancak bunların da birikip dağ olmalarını izlemeyin ve ikinci bir tembellik akımının başlamasına mani olun.

Dijital notlar da kullanabilirsiniz elbette ancak kabul edelim, ciddiye almayabiliyoruz bu arkadaşları. Gözümüzün önünde sürekli asılı duran bir kâğıt, sistemimizi de oturtursak konuya daha ciddi yaklaşmamıza şans tanıyor diyebiliriz.

Zinciri Kırmayın olur mu?

Ben kişisel gelişim yazarınız değilim, dolayısıyla böyle tavsiyeler de pek benim işim değil. Ancak düzenli çalışmayı bir zincir haline getirebilirseniz ve kırmamaya odaklanırsanız olumlu sonuçları da yanında getireceğini düşünmek hiç zor olmaz. Çok değil, günde yalnızca 1 saat kadar kısa bir süre verimi yüksek, tempolu bir çalışma sistemine geçmek motivasyonunuzu da kısa sürede yükseltecektir. Bir zincir şablonu çıktısı alıp bunu da ciddiye bindirmekte bir zarar yok.

Sizin uyguladığınız bir ‘tembellik kırıcı’ var mıdır? Varsa yorumlarda paylaşarak diğer okurlarımıza da katkıda bulunmak ister misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al