wmaraci reklam

Espor Şirketler İçin Neden Bu Kadar İlgi Çekici

Dünyanın en büyük şirketleri elektronik sporlarla iç içe olmanın mücadelesini veriyorlar. Bazıları kendi takımlarını çıkartıyor, bazıları turnuvalara ve bazılarıysa takımlara sponsor oluyorlar. Hatta direkt olarak organizatörlük yapan devleri de zaman zaman görebiliyoruz. Peki, neden bu konu kodamanlar tarafından bu kadar merceğe alındı?

Bu soruyu neden sorduğumuzu da açıklamak lazım tabii değil mi? Sevgili okur, kulağa şaşırtıcı gelir mi bilmiyorum ancak Espor dediğimiz alan aslında kazancı yüksek bir altın yumurtlayan tavuk falan değil. Endüstrinin içerisinden sponsor oluşumları çıkarttığımızda doğru düzgün bir gelir kaynağı neredeyse sayamayız dahi. İşte bu konuda düşünmeye iten ve malzeme veren durum da tam olarak bu. Espor’un gündemde kalmasının sebebi sponsor şirketlerse neden bütün şirketlerin ilgi odağı haline geldi? Eh, buyurun bir beyin fırtınası yapalım.

Bir Şans Daha Var

Futbol son yirmi yıl içerisinde devasa bir endüstri haline geldi. Genç ve orta yaşlı erkeklere ulaşmak isteyen firmalar için vazgeçilmez bir alan ilmek ilmek örüldü. Ancak burada federatif yapılar olsun, değerli yetenekler olsun o kadar yüksek tutarlarla çalışıyor ki bir şirketin hedef kitlesine bu yolla ulaşması gerçekten çok zorlaşıyor. Maddi yükü akıl alır gibi değil.

İşte elektronik sporlar burada şirketlere “bir şans daha var” demiş oldu. Genç insanlara, daha ucuz yollarla ulaşabileceğiniz ve onların satın alma davranışlarını etkileyebileceğiniz yeni bir sektör. Unutmamak lazım ki reklam, zaman içerisinde anlamını yitiren bir yapı ve sayısı arttıkça, nitelikli içeriklere neredeyse denk bile gelemiyoruz. 2000’lerin efsane reklamlarından artık eser kalmamasının da sebebi bu. İşte teknoloji şirketleri, ödeme yöntemleri, oyun firmaları bu noktada akımı kaçırmak istemediler. Bugün anlamlı anılabilmek için sponsorlukları imzaladılar.

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Bu şans olur da çalışırsa bir teknoloji şirketinin de bundan kazancı çok büyük olurdu ki ekmeğin ballı kaymaklı tarafını yakalayan şirketler de gördük. Bugün ayakları sapasağlam yere basan ‘gaming’ ürün endüstrisi bundan 10 yıl önce yok denecek kadar zayıftı. Buradaki hareketlenmeyi ilk gören şirketlerden Logitech, Razer ve Steelseries profesyonel oyuncu ekipmanları üretirken diğer bir yandan Espor ateşini de harladılar. Bu sayede bu işte profesyonelleşme hayali kuran hemen hemen her oyunseverin evinde bu markalardan birisinin ürününü görebiliyoruz.

Epic Games Launcher Nereye Gidiyor?
İlginizi Çekebilir!

Epic Games Launcher Nereye Gidiyor?

Oyun dünyasının son yıllarına baktığımızda gerçekten de ilginç bir yol izleyen firma kesinlikle Epic Games ve onların Launcher stratejisi olacaktır. Firmanın bu atılımıyla ilgili iyisiyle, kötüsüyle üzerinde konuşabileceğimiz p...

İlgi Bir Zaman Sonra Azalacak

Örneğin fastfood zincirlerinin de organizasyon sponsorluklarına akın ettiğini görüyoruz, giyim devlerinin de… Bu bir akım olduğu için şu an anlaşılabilir elbette. Ancak kesinlikle söyleyebileceğimiz bir şey de var ki bu ilgi daimi olmayacak. Grafiklerini takip eden firmalar, yeterince geri dönüş alamadıklarını gördüklerinde bir başka şansı, bu sefer doğru zamanda yakalamak için beklemeye çekilecekler. Zararın da neresinden dönseler kârdır sonuçta öyle değil mi?

Bu alanla ilgili görüşleriniz varsa yorumlar kısmından bizimle paylaşmak isterseniz çok seviniriz. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere efendim, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al