wmaraci reklam

Ethereum Ağına Saldırarak 12 Saniyede 25 Milyon $ Çalan "Bueno Kardeşler"

Kripto para piyasasında geçtiğimiz günlerde en büyük hırsızlık olaylarından birisi yaşandı. Tarihe altın harflerle yazılan bu kripto para hırsızlığı, Ethereum kripto para birimi için yaşandı. Söylenene göre 24 yaşındaki Anton Peraire - Bueono ve 28 yaşındaki James Peraire - Bueono adlı iki kardeş, Ethereum ağına yaptıkları siber saldırı ile kripto para piyasasında dalgalanmalara sebep oldular ve 25 milyon dolar değerinde coin çaldılar.

İki Kardeş de MIT Mezunu

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan Bueno kardeşlerin ikisinin de ABD’nin ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden birisi olan Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) eğitim gördüğü ve sayılı başarılara imza atmış öğrenciler oldukları belirlendi. Ayrıca soruşturmayı yürüten Başsavcı Damian Williams’e göre MIT’de matematik ve bilgisayar mühendisliği okuyan kardeşler, özel olarak geliştirdikleri bir yöntem ile Ethereum ağına sızarak sahte bir yöntem ile doğrulama yapmayı başarmışlar. Savcının altını çizerek belirttiği bu özel yöntemin detayları henüz kamuoyuna açıklanmadı fakat belirtilene göre kardeşler sahte transfer işlemini gerçekmiş gibi göstererek yapmışlar.

Bitcoin'i Tasarlayan Adam: Satoshi Nakamoto
İlginizi Çekebilir!

Bitcoin'i Tasarlayan Adam: Satoshi Nakamoto

Kripto para birimi Bitcoin'i yapan adam Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu henüz tam olarak bilinmese de internette hakkında dolanan bazı bilgiler mevcut. Peki Reddit olmak üzere yabancı forumlarda da tartışılan isim olan Satoshi Nakamoto neden...

Kripto Para Borsası Güvenli mi?

Soruşturmayı yürüten başsavcıya göre bu Ethereum hack olayı tarihte ilk kez yaşanıyor. Zira Bitcoin, Ethereum ve alt coinlerin hepsi bilindiği üzere dünyanın en güvenli şifreleme dili olan blockchain teknolojisi kullanıyorlar. Başsavcı Damian Williams bu olayın artık blockchain teknolojisinin de güvenli olmadığını gösterdiğini söyledi.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al