lostyazilim
tr.link

Etkili Bir Bloga Sahip Olmanın 9 Altın Kuralı

Dünyadaki tüm internet blogları bir günde yaklaşık olarak 4 milyon kadar içerik paylaşıyor. Her gün, sadece kendinizle değil aynı zamanda binlerce blogla yarışıyorsunuz. Bu bir yarış. Bazı bloglar başarılı olurken bazıları umduğunun çeyreğini bile bulamadan internet dünyasına veda ediyor.

İnternet dünyasında sürekli olan ve markalaşma yolunda adım atmaya başaran bloglarsa kitle üzerinde etki bırakabilen bloglar oluyor. Çabuk gelen çabuk gider, mesele etkili bir bloga sahip olmak. Etkili bir bloga sahip olmanınsa 9 altın kuralı var;

#1- All in One SEO Tamam da Yoast SEO’yu Denediniz mi?

Eğer WordPress gibi bir CMS kullanıyorsanız muhtemelen herkesin dertsiz tasasız ve pratik olduğu için tercih ettiği All in One SEO’yu tercih ediyorsunuzdur. Peki, hiç alternatifi olan Yoast’ı denediniz mi? All in One SEO tüm site genelinde çalışma belirler oysa Yoast SEO ile daha detaylı bir optimizasyon yapabilirsiniz.

Örneğin bir sayfa ya da yazı oluşturdunuz. Bu içeriğin içinde resim bulunup bulunmadığını, anahtar kelimenin ne kadar kullanılması gerektiğini, odak anahtar kelimenin seçimini, Google’da nasıl bir görünümü olacağını ve Facebook, Twitter gibi mecralarda nasıl görüneceğine kadar her türlü kişiselleştirmeyi Yoast SEO eklentisiyle yapabilirsiniz.

Üstelik bu özelliklerin tümü oluşturduğunuz sayfa ya da içeriğe özel olduğu için daha kolay tanımlanabilir ve kişiselleştirilebilirdir. Bu nedenle All in SEO yerine Yoast SEO’yu da bir deneseniz hiç fena olmaz.

Artık Tüm İnternet Sitelerinin %30’u WordPress Kullanıyor!
İlginizi Çekebilir!

Artık Tüm İnternet Sitelerinin %30’u WordPress Kullanıyor!

WordPress’e güç veren San Francisco merkezli Automattic’in bu haftaya pazartesi sendromuyla başlamadığı kesin. Zira, ortaya çıkan yeni analiz verilerine göre, internet dünyasının en popüler internet sitelerinin artık %30’u gücün...

#2- SEO için Google’ın Kendisinden Yararlanın

Evet, yanlış duymadınız. SEO’yu size anlatabilecek en iyi kaynak aslında her gün kullandığımız popüler arama motoru olan Google’ın kendisinden başkası değildir. Google’ın yardım sayfalarında SEO ile ilgili pek çok özelliğe ve püf noktaya değindiğini görebilirsiniz. Bu içeriklerin İngilizce olması bizim için bir dezavantaj olsa da Translate sayesinde yine de bir şeyler koparabilirsiniz.

Google’dan sadece yardım sayfaları ile yardım alamayacağız elbette. Sonuçta bu koskoca bir arama motoru. Aklınızda kalan her türlü soruyu yine tek bir arama ile kolaylıkla bulabilir, aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz ama bunu zaten siz de biliyorsunuz değil mi? O halde bildiğimiz kısmı geçip, bilmediğiniz Google’ın yardım sayfalarına dalmayı deneyebiliriz.

#3- Arama Motorlarına Başvurun

Arama motorlarına dedik dikkat ederseniz. Google’a başvurun demedik. Birçok blog yazarı sadece Google odaklı çalışırlar ancak bu durum son derece yanlış. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO’yu neden sadece Google için yapalım ki? Hitin fazlası kaynaklılığın fazlasının bize ne zararı olabilir? Yahoo, Bing, Yandex… Bunlar arama motoru değil mi? Yahoo ortamı terk etse de yinede arama motoru sonuçta.

Arama motorlarının webmasterlar için olan bölümlerine kayıt yaptırabilirisiniz. Böylece arama motorları sitenize daha sık gelecek ve artık sizi resmen tanımış olacaklardır. Aksi halde indexlenmesini haftalar belki aylarca bile bekleyebilirsiniz.

#4- Hit Göndermeyin

Çoğu kişi hit satın alıp bunun faydası olduğunu düşünüyor. Farklı IP adreslerinden de olsa aynı IP’den de olsa hit hittir. Yani sonuç olarak hit göndermenin bize pek bir faydası olmayacaktır. Bu tür elde edilen bot hitler yalnızca kendinizi kandırmaktır.

Şöyle düşünün: Bir oyununuz var insanlara para vererek ya da onlardan gizli olarak oyununuza dahil ediyorsunuz ancak onlar oynamıyor. Bunun size faydası ne olabilir? Sadece görüneni artırır. Yazdığınız bloglar gerçek kişiler tarafından takip edilmedikçe, beğenilmedikçe. Ne Arama motorlarını mutlu edebilirsiniz nede kendinizi.

#5- Ona Küçük Sürprizler Yapın

Ziyaretçilerinize ara sıra çekiliş yapmanız sizin onlarla olan etkileşiminizi artırır. Böylece daha çok geri dönüt alırsınız ve sadık bir kitleniz olmuş olur. Siz nereye giderseniz ne yaparsanız sadık kitleniz her daim sizin yanınızda yer alacaktır. Bundan daha iyi bir SEO bulamazsınız.

Örneğin: Ziyaretçilerinizden içeriğinizi paylaşanlar arasından kupa bardak, tişört, güneş gözlüğü, Steam’den bir oyun şeklinde sürprizler hazırlayabilirsiniz. Unutmayın sürprizler hayata renk katar. Ziyaretçilerde önemli olduğu duygusunu uyandırır. Okurlarınızdan bunu esirgemeyin.

#6- Arayüzü Amaca Uygun Hale Getirin

Web sitenizin amacı her neyse ona yönelik bir arayüz ve tema seçmelisiniz. Hedefinizle bağdaşmayan temalar kullanmanız ziyaretçileri çekmekten çok uzaklaştırmaya yarar. Bir oyun sitesine uygun temayı sağlık sitesinde kullanmak, banyoda yemek yiyip mutfakta duş almaya çalışmak gibidir.

 

Amaca uygun olmayan temalar kullanmak sizin Google, Yandex gibi arama motorlarının gözünden düşürmez ama kullanıcıların gözünden düşürür. Bir kullanıcı sitenizi beğenip tekrar tekrar girdiği zaman arama motorları da dolaylı olarak görünümüne önem vermiş olur.

#7- Paravan Bloglar ile Destek Olun

Paravan blogların mantığını sanırım biliyorsunuzdur. Paravan bloglar ana siteyi yükseltme hedefinde olan re-write tekniği ile yayımlanan web siteleridir. Birkaç adet domain daha alarak. Anahtar kelimeler üzerinde SEO çalışmaları yapılır. Daha sonra ana sayfaya girilen içerikler alınarak re-write tekniği sayesinde paravan web sitelerinde yayımlanır.

Bu sitelerde belli bir konuma geldikten sonra footer vb. yerlerden link çıkışları yapılarak ana sayfanın otoritesi artırılır. Böylece paravan blog çalışmaları tamamlanmış olur.

#8- Sürekli Güncel Kalın

Blog yazanların en çok yakındığı şey tabi ki yazacak konu bulamamasıdır. Bu sorun öyle büyüktür. Yeri gelir bloglara günlerce bir şey yazılmaz. Belki de sorun budur? Yazacak bir şey bulamamak. Hayır kesinlikle sorun bu değil.

Sorun başlı başına gündemi takip etmemek. Evet doğru. Gündemi takip etmezseniz yazacak konu elbette bulamazsınız. Halbuki gündemi takip edip kim ölmüş kim kalmış diye bir baksanız. Yazacak konusu derya deniz. Doğaçlama yaparak da bu sorunla başa çıkabilir, sürekli güncel kalmayı sağlayabilirsiniz.

Her gün 2 adet içerik girseniz 1 ayda 60 içerik yapıyor. Bu rakam hiçte az bir rakam gibi görünmüyor. Hele ki bloglar için harika bir rakam. Bu rakama ulaşmak için rastgele başlık koyup yazmaya başlayabilirsiniz.

#9- Teşekkür

Tıpkı birazdan size edeceğim gibi ziyaretçilerinize sizlerde teşekkür edebilir, sonraki yazıyı okuması için onları teşvik edebilirsiniz. 

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. WMAracında ilk blog yazımda umarım sizlere faydası olabileceğiniz düşündüğüm bir yazı sunabilmişimdir :) 10. Maddeyi de size bıraktım. Sizce etkili bir blog oluşturmanın 10. altın kuralı ne olmalı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al