wmaraci reklam

Facebook'a İş İlanları Özelliği Geliyor

Facebook, 2016 yılı içerisinde gerçekten takdire şayan birçok özelliğe imza attı ancak anlaşılan o ki Facebook tüm bunlardan çok daha fazlası olmanın peşinde. Şuan testlerini aktif olarak sürdüren Facebook, yakın zamanda sosyal ağına iş ilanları özelliğini ekleyecek. Facebook’da sadece şirket sayfalarının sahip olacağı bu özellik üzerinden, Facebook kullanıcıları iş başvuruları yapabilecek ve şirketler de açık pozisyonlara sayfaları üzerinden yer vererek istedikleri elemanlara daha kısa yoldan erişebilecek.

Bu özellik Facebook kullanıcıları için gerçekten büyük bir nimet olarak görünürken LinkedIn’in ekmeğinin büyük oranda kesileceği anlamına geliyor. Zira Microsoft’un sahibi olduğu LinkedIn sadece iş dünyası odaklı bir sosyal ağ olup, işçi ve iş arayan insanları da bir araya getirebilecek birçok şahane özelliğe sahip.

Facebook iş ilanları özelliğinin yanı sıra kişisel kullanıcı profillerine getireceği iş etiketi sistemiyle de zaten LinkedIn’i olacak. Bu etiketler sayesinde herkes uzman olduğu veya çalışma yaptığı alanlara dair etiketlemeler yapabilecek. Bu sayede iş verenler istedikleri elemanlara çok daha isabetli şekilde erişebilecek.

Yine de rakamların gücü diye bir gerçek olduğunu unutmamak gerekiyor. LinkedIn’de 467 milyon kullanıcı yer alırken, Facebook üzerinde yaklaşık olarak 1,8 milyar kullanıcı bulunuyor. LinkedIn’e kıyasla Facebook profili sahibi kullanıcıların site üzerinde çok fazla zaman geçirdiği de aşikar. 

Facebook şuan içn bu özelliği yalnızca sınırlı profillerle test edecek ve ilerleyen zamanda resmi olarak yayına alacak. İş ilanları özelliğinden faydalanmak isteyen şirket sayfalarının ücret ödeyip, ödemeyeceği veya ne kadar ücret ödeyeceğine dair de henüz bir açıklama yok.

Facebook’un yeni iş ilanları özelliği Türkiye pazarında aktif olarak yer vermesi, iş ilanlarına yönelik site sahiplerinin gelirlerini büyük oranda aşağıya çekebilir. Aynı şekilde bu özellikle birlikte internet üzerinden iş arama ve iş başvurusu yapmanın şekli dahi komple değişebilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al