wmaraci reklam

Facebook, Google, Microsoft, IBM ve Amazon Yapay Zeka için Birleşiyor

Tüm dünyanın en köklü teknoloji şirketleri daha kullanılabilir ve gelişmiş yapay zeka teknolojisinin ortaya çıkması için güçlerini birleştirme kararı aldı. Aralarında Facebook, Alphabet (Google), Microsoft, IBM ve Amazon’un yer aldığı birlik Yapay Zeka (AI) alanındaki gelişmelerin iş birliği içerisinde yürümesini istiyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında gerçekleştirilen bu iş birliğinin, AI ve dolayısıyla internet teknolojileri açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. İş birliği sonucunda ortaya çıkartılan AI teknolojileri ilk olarak bu şirketlerle birlikte yayılmaya başlayacaktır ki, bu da biz Webmastarlar açısından son derece önemli bir durum.

Yapılan açıklamalara göre sağlanan bu iş birliği boyunca hükumetlerle lobi faaliyetlerinde bulunulmayacak ve birliğin yönetim kurulunun içerisinde bu beş dev teknoloji şirketinin haricinde çeşitli alanlardan uzmanlar, akademisyenler ve kar amacı gütmeyen kuruluşların önemli üyeleri de yer alacak. Birliğin kurucusu konumunda olan teknoloji şirketlerin temel rolüyse AI birliğinin finansal giderlerini ve araştırma kaynaklarını karşılama üzerine kurulu.

Birliğe daha sonradan Apple’ın da dahil olup, olmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok ancak Apple’ın da Siri ile birlikte yapay zekaya büyük önem verdiğini düşünecek olursak muhtemelen Apple’da birliğe katılmaya olumlu yaklaşacaktır. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al