wmaraci reklam

Facebook, Hava Durumu Sektörüne de Giriyor!

Son günlerde hiç Facebook’un size hava durumu hakkında haber kaynağını üzerinden bildirimde bulunduğu dikkatinizi çekmiş miydi? Evet mi? O zaman Facebook’un yeni stratejisini artık biliyorsunuz. 

Facebook, sosyal ağına kazandırdığı yeni bir özellik sayesinde artık kullanıcılarını hava durumu hakkında bilgilendirecek. Bu özelliği için Weather.com’un verilerini kullanacak olan Facebook, kullanıcılarını hava durumu hakkında bilgilendirerek, ansızın gelecek bir yağmura şemsiyesiz yakalanmanızı veya yoğun kar yağışında arabanızla yola çıkmanız yerine toplu taşımayı kullanmanızı önerebilecek.

Facebook’un hava durumu özelliği sadece gününün saatlerini kapsamayacak. Kullanıcılar 5 günlük hava durumu tahminlerine kolayca ve tek bir tıkla erişebilecek. Bulunduğu konum için hava tahminleri alınabileceği gibi istediğiniz herhangi bir konumu ekleyerek o bölge için de hava tahminlerini almak çocuk oyuncağı haline gelecek.

Facebook’un hava durumu özelliğinde dereceyi santigrat veya fahrenhayt cinsinden ayarlayabilmemiz gibi bir opsiyon sunulmuş. Hava durumuna göre arka plandaki Facebook görseli de değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla Facebook hava durumu özelliğini kendi platformuna entegre ederek kullanıcılara Facebook üzerinde daha fazla zaman geçirmek için fazladan bir neden sunmuş olacak.

  

Facebook için hava durumu özelliği şuanda Facebook’un Android ve iOS için mobil uygulamalarında daha fazlası bölümünde yer alıyor. İlerleyen haftalarda Facebook bazı geliştirmeleri tamamladıktan sonra aynı özelliği web sürümü için de sunacak.

Facebook’un hava durumu sektörüne el atmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz ve kullandığınız standart hava durumu sorgulama yönteminizi bırakıp, bu özellikten faydalanacak mısınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al