wmaraci reklam

Facebook, Konum Tabanlı Seri İlan Servisi Marketplace'i Kullanıma Açtı

Bir milyar insanı tek bir platform üzerinde buluşturan Facebook, sadece iletişim ve paylaşımların değil, aynı zamanda ticaretin de en büyük merkezi haline geliyor. İnsanları birbirine bağlayan ve iletişim kurmalarını sağlayan en büyük sosyal ağ Facebook’un sürekli bu kulvarda yer alacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Facebook bugün yayına aldığı Marketplace özelliğiyle birlikte amacının sadece insanları birbirine bağlamak olmadığını ve çok daha fazlasının Facebook’da sizi beklediğinin en büyük habercisi oldu.

Elde ettiğimiz global istatistik verilerine göre Facebook’da yer alan alım-satım gruplarının ziyaretçileri aylık 430 milyon civarında görünüyor. Bu rakamı en etkili şekilde kullanmak isteyen Facebook, meydana getirdiği Marketplace (Pazar) uygulaması sayesinde konum tabanlı ve seri ilan servisi olarak çalışan birçok servisi karşısına alacak. Facebook’un Marketplace’i tıpkı Craiglist ve Letgo benzeri çalışma prensibine sahip olacak. Mobil cihazınız üzerinden ürününüze ait fotoğraflarınızı çekip, konum verinizi belirterek hemen istediğiniz ürünlerinizi en hızlı şekilde satışa çıkartabileceksiniz. Diğer uygulamalarda olduğu gibi satıcılar ve alıcılar arasında anlık mesajlaşma sistemi de bu özelliğin bir parçası olacak. Böylece kullanıcılar dilerlerse ürünler için pazarlık yaparak istedikleri rakam üzerinden uzlaşabilecekler.

Konum tabanlı olarak çalışan Facebook’un yeni Marketplace’i ile çevremizde satılan ürünleri harita üzerinden görebileceğiz. Servisin rakipleri karşısında bazı üstün yanları da yok değil. Örneğin üst kısmında istediğiniz ürünlere daha hızlı ulaşabilmeniz için bir arama çubuğu ve yer alacak kategoriler sayesinde aradığınız ürün kategorilerini filtreleyebilecek ve bu sayede yalnızca ihtiyacınız olan ürünlere odaklanabileceksiniz.

Facebook, yeni seri ilan servisi Marketplace’i şuan için yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde iOS ve Android kullanıcıları için yayına alacak. Sistemin testlerinin bitirilmesi ve geliştirilmesi akabinde Marketplace tüm ülkelerde kullanılabilir hale getirilecek.

Facebook tarafından Marketplace'i ve basit özelliklerini tanıtmak amacıyla ayrıca bir de video yayınlandı;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al